Coronavirus: Lombardia și alte 14 provincii din Italia declarate „zone roșii”. Se interzice intrarea și ieșirea fără un permis special

O nouă măsură adoptată de Guvernul din Italia condus de Giuseppe Conte extinde „zona roșie” în vederea limitării răspândirii epidemiei cu noul coronavirus. În art.1 al noului decret guvernamental sunt interzise intrarea și ieșirea din Lombardia și din alte 14 provincii. Sunt extinse zonele controlate spre Piemonte și Emilia-Romagna.

În detaliu, provinciile care au devenit „zonă roșie” și din care este interzisă intrarea și ieșirea sunt următoarele: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro și Urbino, Veneția, Padova, Treviso, Asti, Vercelli, Novara, Verbano Cusio Ossola și Alessandria. Noile dispoziții sunt valabile de duminică, 8 martie, până pe 3 aprilie.

Se acordă permise de intrare și de ieșire din zonele menționate mai sus numai în caz de urgență.

În toate zonele vizate de decret, şcolile rămân închise cel puţin până pe 3 aprilie, iar lucrătorilor din sectorul medical nu li se vor acorda concedii.

Decretul stabileşte, de asemenea, închiderea tuturor sălilor de sport, piscinelor şi centrelor termale din zonele menţionate, precum şi a muzeelor, centrelor culturale şi staţiunilor de schi, în timp ce centrele comerciale trebuie închise în weekend.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Toate evenimentele vor fi suspendate, în locuri publice sau private, inclusiv cele cu caracter cultural, recreativ, sportiv şi religios şi, în consecinţă, ceremoniile de cununie civilă şi religioasă şi înmormântările sunt anulate.

Restaurantele şi barurile sunt menţinute deschise, cu obligaţia de a asigura o distanţă sigură de un metru între oameni.

Pe teritoriul național, 5.061 de persoane sunt în prezent pozitive pentru noul coronavirus. Până în prezent, în Italia au existat 5.883 de cazuri totale.

În detaliu: în prezent există 2.742 de cazuri pozitive în Lombardia, 937 în Emilia-Romagna, 505 în Veneto, 201 în Marche, 202 în Piemonte, 112 în Toscana, 72 în Lazio, 61 în Campania, 42 în Liguria, 39 în Friuli Veneția Giulia, 33 în Sicilia, 23 în Puglia, 24 în Umbria, 14 în Molise, 14 în Provincia autonomă Trento, 11 în Abruzzo, 5 în Sardinia, 3 în Basilicata, 8 în Valea Aosta, 4 în Calabria și 9 Provincia autonomă Bolzano.

589 de persoane au fost vindecate. 233 au murit, însă acest număr poate fi confirmat abia după ce „Institutul Superiore di Sanità” va stabili cauza reală a decesului.

Distribuie acest articol