Împușcături pe aeroportul din Chișinău. Două persoane au fost ucise

Frica și agitația au cuprins Aeroportul Internațional Chișinău în această după-amiază de 30 iunie 2023, după ce un bărbat a tras mai multe focuri de armă, omorând două persoane.

Potrivit agora.md, bărbatul în cauză, care aterizase cu o cursă din Turcia, nu primise autorizație de intrare pe teritoriul Republicii Moldova.

Sursele oficiale declară că incidentul s-a petrecut în timp ce atacatorul era însoțit în zona sterilă pentru a fi returnat spre Turcia.

El a luat arma unui polițist de frontieră însă și a rănit mortal două persoane. Victimele sunt un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

„Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie.

Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză.

Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală”, au transmis oficialii moldoveni.

După ce a tras focurile de armă, în jurul orei 17:00, criminalul s-a baricadat într-o încăpere a aeroportului, unde ulterior a fost blocat și arestat de forțele de ordine.

În cele din urmă, Brigada de poliție cu destinație specială FULGER a reușit să captureze agresorul, după circa o oră și jumătate de la declanșarea situației de alertă.

Situația a generat între timp o evacuare imediată a angajaților și a pasagerilor prezenți în aeroport.

- Continuarea după publicitate -

După incident, numeroase mașini de poliție și ambulanțe au ajuns la fața locului, confirmând gravitatea situației.

În timp ce eforturile de rezolvare a crizei erau în plină desfășurare, atât activitatea comercială cât și zborurile au fost întrerupte, amplificând tensiunea din incinta aeroportului.

„Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a 2 victime.” a transmis Poliția de Frontieră.

În ciuda reușitei de a neutraliza agresorul, situația în aeroport a rămas incertă, cu activitatea comercială și zborurile întrerupte până la o oră neprecizată.

- Continuarea după publicitate -