Împușcături pe aeroportul din Chișinău. Două persoane au fost ucise

Frica și agitația au cuprins Aeroportul Internațional Chișinău în această după-amiază de 30 iunie 2023, după ce un bărbat a tras mai multe focuri de armă, omorând două persoane.

Potrivit agora.md, bărbatul în cauză, care aterizase cu o cursă din Turcia, nu primise autorizație de intrare pe teritoriul Republicii Moldova.

Sursele oficiale declară că incidentul s-a petrecut în timp ce atacatorul era însoțit în zona sterilă pentru a fi returnat spre Turcia.

El a luat arma unui polițist de frontieră însă și a rănit mortal două persoane. Victimele sunt un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cu regret informăm publicul că există două victime ale agresorului. Acestea și-au pierdut viața în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, la datorie.

Autoritățile restabilesc situația în zonă. Agresorul va fi tras la răspundere de instituțiile de aplicare a legii care au deschis dosar de cercetare penală pe această cauză.

Cercetarea este deja declanșată de către Procuratura Generală”, au transmis oficialii moldoveni.

După ce a tras focurile de armă, în jurul orei 17:00, criminalul s-a baricadat într-o încăpere a aeroportului, unde ulterior a fost blocat și arestat de forțele de ordine.

În cele din urmă, Brigada de poliție cu destinație specială FULGER a reușit să captureze agresorul, după circa o oră și jumătate de la declanșarea situației de alertă.

Situația a generat între timp o evacuare imediată a angajaților și a pasagerilor prezenți în aeroport.

După incident, numeroase mașini de poliție și ambulanțe au ajuns la fața locului, confirmând gravitatea situației.

În timp ce eforturile de rezolvare a crizei erau în plină desfășurare, atât activitatea comercială cât și zborurile au fost întrerupte, amplificând tensiunea din incinta aeroportului.

„Agresorul a fost rănit și primește îngrijiri medicale. Confirmăm existența a 2 victime.” a transmis Poliția de Frontieră.

În ciuda reușitei de a neutraliza agresorul, situația în aeroport a rămas incertă, cu activitatea comercială și zborurile întrerupte până la o oră neprecizată.

Distribuie acest articol