Accident de tren la Milano: în atenția românilor care s-ar putea număra printre răniți, precizări de presă MAE

Sursa foto: Today.it

Un grav accident a avut loc în Italia, la Milano, în această dimineață de 25 ianuarie 2018, la ora 6:57, când un tren a deraiat de pe șine provocând moarta a trei persoane și rănind alte zeci de persoane, dintre care șase sunt în stare gravă. Trenul de pe cursa Cremona — Milano a deraiat în localitatea Seggiano di Pioltello, a declarat reprezentantul companiei de cale ferată Trenord.

Din primele informații reiese că persoanele decedate sunt trei femei de cetățenie italiană: Giuseppina Pirri – 39 de ani, Pierangela Tadini – 51 de ani și Idda Maddalena Milanesi de 61 de ani, relatează ziarul online Today.

Șase persoane au fost transportate cu cod roșu la spital, identitatea lor nefiind făcută publică până în acest moment, în timp ce 20 de persoane au fost transportate la spital cu cod galben de urgență și treizeci de persoane cu cod verde. Pentru alte 80 de persoane de la bordul trenului, care au suferit răni foarte ușoare, nu a fost necesar transportul la spital, fiindu-le oferite îngrijiri medicale la locul accidentului.

Sursa foto: Today.it

În urma unei solicitări din partea redacției noastre către Consulatul Român de la Milano și atașatul de presă al Ambasadei României în Italia, ni s-au transmis următoarele informații cu privire la cetățenii români care ar putea fi implicați în accident.

„Consulatul General al României la Milano are în atenţie accidentul feroviar produs în dimineaţa zilei de 25 ianuarie 2018.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.

Până în prezent, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară cu privire la acest accident.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Consulatul General al României la Milano monitorizează cu prioritate situația, menţine legătura cu autorităţile locale și cu Ambasada României în Italia, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcție de solicitări.”