Românii din străinătate își doresc schimbări în România în următoarele sectoare: salarii, infrastructură, educație și sănătate

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a declarat miercuri, 12 decembrie că românii plecaţi peste hotare au aşteptări privind locurile de muncă de acasă, investiţiile în infrastructură, în educație și în sănătate. „Întoarcerea este posibilă atunci când au informaţii complete despre ce s-a făcut bine, pe aceste planuri, în localităţile lor”, a declarat ministrul Intotero în cadrul Forumului Capitalului Românesc, eveniment care a avut la Palatul Parlamentului.

Dezbaterile s-au axat pe identificarea strategiilor optime de dezvoltare economică a României precum şi pe problemele cu care se confruntă antreprenorii români. Discuţiile au vizat şi demersurile prin care autorităţile pot veni în sprijinul investitorilor autohtoni.

În intervenţia sa, ministrul Intotero a spus că cei mai mulţi dintre românii din diaspora doresc să revină în ţară, mai devreme sau mai târziu şi că trebuie sprijiniţi în acest sens

„Românii au nevoie de mai multă deschidere şi de informare, de aceea am făcut şi facem demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a intensifica legăturile cu cei aflaţi la muncă în străinătate. Avem exemple de bune practici. Acolo unde există o bună relaţie între primării şi oamenii care au plecat din acele localităţi către alte state, mulţi dintre ei se întorc. Românii plecaţi au aşteptări privind locurile de muncă de acasă, investiţiile în infrastructură, în educaţie, în sănătate. Întoarcerea este posibilă atunci când au informaţii complete despre ce s-a făcut bine, pe aceste planuri, în localităţile lor”, a declarat ministrul Intotero.

În acest context, demnitarul a făcut referire la organizarea în cursul săptămânii viitoare a unui comitet interministerial în care se vor aborda tematici legate de oportunităţile lucrative din ţară şi bursele locurilor de muncă din România. Reuniunea va pregăti organizarea în ianuarie 2019 a unei burse a locurilor de muncă în construcţii pentru românii din afara graniţelor, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe şi cu Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20