Sicilia: Centru de asistență pentru românii aflați la muncă în sudul Italiei

Va fi deschis în Sicilia, Italia, un centru de asistență pentru românii din această zonă, cel mai probabil în prima parte a anului 2019, informează Libertatea.

Veaceslav Șaramet, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni declară:

„Am inițiat demersuri de a deschide un centru multifuncțional în sudul Italiei, în Sicilia, un centru de asistență pentru românii noștri de acolo. De foarte multe ori victimele ( traficului de persoane- n.r.) nu vin direct către oficiile consulare sau către instituțiile statului, ci către ONG-uri. Un astfel de centru, credem noi, va fi mai aproape de ei”. Afirmațiile au fost făcute în cadrul demarării campaniei de prevenire a exploatării prin muncă.

Centrul ar urma să fie deschis în prima parte a anului 2019

„Va fi un centru în care vom avea și consiliere juridică și consiliere psihologică și consiliere de reinserție în câmpul muncii, de reîntoarcere acasă. Vrem să creem aici un model de bune practici, astfel încât, dacă va avea succes și cred că se va întâmpla asta, sa-l putem multiplica și în alte comunități”, a mai declarat secretarul de stat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O statistică a ONU arată că în ultimii 10 ani, mai bine de 3 milioane de români au plecat din țară

„Cea mai mare comunitate se află în Italia, în Spania, în Germania, în Marea Britanie, SUA. Românii se trag unii pe alți, pleacă din aceeași localitate, cam în aceleași zone: din Buzău în nordul Spaniei, din Botoșani în sudul Italiei și tot așa”, a mai declarat Veaceslav Șaramet pentru sursa citată.