În spatele fiecărei gospodine de succes stă un bărbat care spală vasele!

M-am trezit cu noaptea-n cap și voi pune geană pe geană undeva pe la ora 24.00. Revistă, servici, revistă. Mulțumesc Domnului că nu mă vrea nimeni la cratiță! Nu de alta, dar noaptea aș putea să și gătesc. Probabil în somn!

Dacă ar fi să se facă un sondaj de opinie printre majoritatea bărbaților din România, bag mâna în foc că răspunsul lor la întrebarea ”Unde credeți voi că ar fi locul femeii?”, ar fi: ”la cratiță”!

- Continuarea articolului după publicitate -

Ce se ascunde în spatele acestui stereotip deja, cum că femeia se identifică cel mai bine cu peisajul unei bucătării, înconjurată de condimente, alimente, tigăi și alte instrumente de gătit?

Este, în mod clar, o problemă de mentalitate. Generații întregi de români au fost crescuți cu gândul ăsta: femeia ține casa, bărbatul aduce banii. Din cauza asta au existat şi, din păcate, încă există femei neîmpăcate cu propriul trai, femei care suferă și își macină sufletul. Nu pot pleca. Nu au unde. Așa că îndură o viață pe care nu și-o doresc alături de bărbați care le țin la cratiță. Mentalitățile acestea trebuie schimbate. Femeile şi bărbații trebuie să înțeleagă că sunt egali şi că doi oameni pot face totul în casă, la fel cum doi oameni pot întreține în mod egal o familie.

Vremea a trecut, timpurile s-au schimbat. Marea majoritate a femeilor, mult mai deștepte, mai instruite, trebuie să se recunoască asta, s-au adaptat repede.

- Continuarea articolului după publicitate - CSD Express - Transport Colete

Și s-au pus pe învățat. S-au pus să aibă grijă de ele. Să se dezvolte. Și-au descoperit puteri incredibile, nu le-a mai fost rușine de sexualitatea lor. Au devenit femei perfecte și au început să cucerească lumea. Spre supărarea bărbaților, au ieșit din bucătărie și au început să conducă oameni, companii, țări. Și o fac bine! Iar din când în când mai și gătesc, la fel de bine! Și cu drag, împreună cu omul care tocmai s-a întors cu o floare și o sticlă cu vin! Și care ar trebui să fie fericit cu o astfel de femeie alături, pe care se poate sprijini la nevoie!

”Când bărbații vor înceta să creadă că locul femeii este la cratiță, vor realiza că de fapt locul ei este în suflet.” Iar când  femeile vor înceta ele însele să aibă concepția că a fi femeie adevărată înseamnă doar să știi să gătești și să calci cămăși, vor realiza cât de libere, puternice și fericite pot fi.

Mai întâi de toate ar trebui să ne apreciem singure valoarea pentru că dacă ne subestimăm, va fi imposibil să nu ne subestimeze și cei din jurul nostru.

Susține publicația noastră!
CrystalDENT Milano CrystalDENT Milano

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos

Publicitate