În zig-zag pe o șosea din Italia: femeie română de 56 de ani, beată criță la volan

O femeie de origine română în vârstă de 56 de ani, a fost oprită de agenții poliției rutiere din Forlì, provincia Forlì-Cesena, după ce le-a fost semnalat faptul că se deplasa în zig-zag cu mașina pe șoseaua Cervese.

Mașina a fost oprită iar șoferița, după identificarea efectuată de polițiști, a rezultat că este de origine română și de mai mulți ani rezidentă în Italia.

Cum s-au petrecut faptele:

În una din serile trecute, în jurul orei 22:40, la secția de poliție s-a primit un telefon de la un trecător care declara că a văzut o mașină deplasându-se necontrolat pe șoseaua Cervase. Cea mai apropiată patrulă, care în acel moment acționa în via Bertini, a interceptat autoturismul semnalat în apropiere de via Gordini. La volan se afla conaționala noastră care a prezentat imediat simptome cauzate de abuzul de alcool. Supusă alcool-testului, femeia a rezultat cu o alcoolemie de 1,70 g/l,  de peste 3 ori limita permisă.

Sancțiuni conform legislației italiene:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sancțiunile în Italia pentru o astfel de infracțiune prevăd închisoarea de la 6 până la 12 luni și amendă de până la 9,000 euro; în plus, permisul de conducere este suspendat de la 1 la 2 ani. Pe moment, autoturismul femeii a fost supus în mod precauțional confiscării.

Poliția municipală „mulțumește cetățeanului care a denunțat problema, evitând astfel posibile consecințe periculoase pentru siguranța publică”, scrie Forli Today.