Încă o regiune din Italia va fi inclusă în Zona Roșie începând de miercuri

Încă o regiune italiană va fi inclusă în Zona Roșie începând de miercuri, 18 noiembrie 2020, informează Agenția Națională de Presă Asociată (ANSA) din Italia. Potrivit sursei citate, este vorba despre regiunea Abruzzo.

„Am luat decizia de a semna o ordonanță care va aplica în regiunea Abruzzo regulile impuse de articolul 3 din DPCM (Decretul Președintelui Consiliului de Miniștri – n.r.), și anume, cele a așa-numitelor zone roșii și nimic în plus”, a spus luni, 16 noiembrie, președintele acestei regiuni, Marco Marsilio.

Anunțul a fost făcut de Marsilio, în timpul unei vizite la spitalul San Rafaele din Sulmona, iar acesta a declarat, de asemenea, că decizia nu va afecta școlile.

„În ceea ce privește școlile, a existat o dezbatere amplă, dar am considerat, și suntem cu toții de acord în consiliu și în majoritate, că nu am putea accepta nici dacă am vrea cererea Grupului Tehnico-Științific de a închide școlile de toate gradele. Actualele norme prevăzute de lege nu le-ar permite părinților familiilor să rezolve această problemă. Ținând activitățile comerciale deschise și nedispunând de concedii sau de ajutor social pentru bone, presiunea asupra familiilor ar fi imposibil de susținut de acestea. De aceea considerăm că va fi suficient un act de responsabilitate, aplicând principiul precauției, deci declarând, din 18 noiembrie, regiunea Abruzzo ca fiind zonă roșie”, a mai adăugat Marsilio.