Încă un român infectat cu coronavirus la Moschiano. Primarul: „S-a întors de curând din România”

Un alt caz de infecție cu coronavirus a fost depistat în localitatea Moschiano din provincia Avellino după ce o femeie română gravidă din localitate a aflat că este infectată când s-a dus la spital să nască. Cel de-al doilea caz pozitiv se pare că este un membru al familiei tinerei mame alături de care s-a întors din România de curând.

„Informăm cetățenii că din testele efectuate sâmbătă a rezultat un alt caz pozitiv, aflat deja în carantină obligatorie la domiciliu, fiind vorba de o persoană care aparține aceluiași nucleu familial din care face parte și femeia gravidă declarată pozitivă. Vă anunțăm că amândoi s-au întors de curând din România. Situația este monitorizată de Primărie, ASL, Carabinieri și Poliție. Vă invităm să respectați regulile de distanțare și de folosire a măștii. În cursul acestei zile vor fi efectuate alte teste cu tampon în mod preventiv. Situația este sub control”, a declarat primarul localității Moschiano, Claudio Rosario Addeo, citat de Irpinia Oggi.

- Continuarea după publicitate -

O femeie română gravidă a mers la spital săptămâna trecută pentru a da naștere copilului și a descoperit că este infectată cu COVID-19. Din fericire, conaționala noastră nu a suferit complicații, nașterea a avut loc în condiții normale, iar copilul este sănătos.

Autoritățile locale au activat imediat protocoalele specifice pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu femeia română. Între timp, soțul și fratele femeii, care au condus-o la spital, au fost supuși testelor pentru a se descoperi dacă au fost contaminați și ei.

Potrivit surselor locale, ancheta epidemiologică este efectuată asupra a 72 de persoane, dintre care 34 au fost efectuate deja și au dat rezultat negativ. Până în acest moment, doar tânăra mamă româncă și membrul familiei sale au fost diagnosticați pozitiv la infecția cu coronavirus.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI