Incendiu de proporții în Italia, 50 de butelii au explodat. Zeci de persoane au fost evacuate

Astăzi, luni, 27 iunie, în jurul orei 13.30, un incendiu uriaș a izbucnit la intersecția dintre via della Monachina și via del Bosco Marengo, de la periferia Romei. Din cauza vântului și a temperaturilor arzătoare, flăcările au ajuns în câteva minute pe via Aurelia, o stradă cu trafic intens, care a fost închisă de forțele de ordine.

Incendiul a distrus un centru sportiv de vară pentru copii, unde unele structuri au ars în întregime. Copiii au fost evacuați la timp, precum și alte zeci de persoane din locuințele adiacente.

Un bărbat este căutat de polițiști și de voluntarii de la Protecția Civilă. Din primele informații se pare că este vorba despre un fermier care încerca să stingă flăcările cu un tractor, dar la un moment dat i s-au pierdut urmele.

După cum arată imaginile dramatice vehiculate pe rețelele de socializare, o coloană înaltă de fum dens și negru, vizibilă de la o distanță de câțiva kilometri, s-a înălțat spre cer. Incendiul a izbucnit din cauza temperaturilor extrem de ridicate, vegetația uscată luând foc. Câmpurile din nordul Romei continuă să ardă. Doi cai au fost răniți de flăcări.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit La Repubblica, în timpul incendiului au explodat cincizeci de butelii GPL

La aproximativ 700 de metri de centrul de vară „Le Palme”, tot în via della Monachina, există o zonă cu zeci de rulote care au luat foc. Au fost auzite mai multe explozii secvențiale, explozii provocate de flăcările care au devorat, pe lângă rulote, mai multe butelii încărcate cu GPL.

Foto: Roma Today

Un număr de 35 de persoane au avut nevoie de ajutor sanitar în urma inhalării de fum. Printre aceștia o mamă și un copil, ambii transportați în cod galben la Spitalul Agostino Gemelli din Roma.

La fața locului au intervenit numeroase echipe de salvatori: pompieri, voluntari de la Protecție civilă, de la Poliția de stat, carabinieri și polițiști locali.

După declarațiile pompierilor cererea de intervenție a sosit la ora 13.20, pentru un incendiu de vegetație uscată. Flăcările s-au extins rapid, la această oră pompierii luptând încă să stingă flăcările și să limiteze perimetrul incendiului.