Incendiu devastator în Italia. „Închideți ferestrele și nu ieșiți din case”

Un incendiu devastator a izbucnit în dimineața de miercuri, 8 mai, în jurul orei 9:15, la fabrica Alpitronic din zona industrială Piani din Bolzano.

Alpitronic, recunoscută pentru producția de stații de încărcare pentru automobile electrice, a fost afectată grav de flăcări în timpul unor lucrări de renovare.

O coloană imensă de fum a acoperit rapid zona, determinând autoritățile să închidă spațiul aerian deasupra orașului.

„Închideți ferestrele și nu ieșiți din case”, este apelul transmis de primarul orașului Bolzano.

photo_2024-05-08_12-40-24

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pompierii din Bolzano și zonele înconjurătoare s-au mobilizat rapid la fața locului pentru a stinge incendiul, care, potrivit primelor informații, nu a provocat victime.

Cu toate acestea, din cauza riscurilor asociate, o școală situată în apropiere a fost evacuată pentru a asigura siguranța personalului și a elevilor prezenți la cursuri.

Autoritățile au emis o avertizare pentru locuitorii din zonă, îndemnându-i să țină ușile și ferestrele închise și să oprească sistemele de aer condiționat.

Deși coloana de fum s-a ridicat vertical, evitând astfel o răspândire orizontală datorată condițiilor meteorologice favorabile, există îngrijorări legate de potențiale probleme respiratorii, mai ales pentru persoanele vulnerabile din proximitatea fabricii.

Alpitronic, fondată în 2009 de patru ingineri, a devenit un lider mondial în producția de stații de încărcare rapide pentru vehicule electrice, denumite „hypercharger”.

Compania, care are peste 500 de angajați, majoritatea în departamentul de dezvoltare, a avut o creștere impresionantă începând cu 2015, devenind un lider important în industria aerospațială prin inovațiile sale în tehnologia de comutare rezonantă.

Dinamica evenimentelor este încă sub investigație pentru a determina cauzele exacte ale incendiului.

Pompierii continuă eforturile pentru a controla și elimina pericolul, menținând siguranța comunității și limitând daunele materiale.