Incendiu într-o biserică românească din Italia, pompierii reușesc să salveze lăcașul de cult

Incendiul a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, 16 iunie 2019, în interiorul bisericii ortodoxe române Sfinții Împărați Constantin și Elena din Brescia, situată pe via Lucio Fiorentini.

O lumânare rămasă aprinsă se pare că a fost cauza incendiului care ar fi putut să se transforme foarte repede într-o tragedie. Focul a ars o bună parte a obiectelor de cult din interiorul bisericii, până când cineva a văzut incendiul și a alertat pompierii. Intervenția promptă a pompierilor a reușit să împiedice flăcările să ardă complet biserica, deși multe obiecte de cult și o parte din mobilier au fost distruse.

Pe pagina Facebook a parohiei, preotul Gheorghe Timiș face un apel la oameni pentru a-l ajuta să refacă interiorul bisericii cum a fost înainte de incendiu.

«Nu știu dacă lacrimile mele l-au făcut să vină la mine pe Cosmin sa-mi spună, „tati eu de ziua mea am strâns 160 de euro, pot să-i dau la biserică”. Vine Mariana și-i spune: „dar asta înseamnă că fotbalul care ți-l doreai de așa mult timp dispare”. El (Cosmin – n.r.): „Nu-i nimic”. Tot cu lacrimi avem primii 160 de euro», scrie preotul pe pagina Facebook a Parohiei.

«Sfânta noastră biserică are nevoie de ajutorul nostru în aceste momente!!!

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Parcă niciodată biserica noastră nu a fost mai frumoasă decât săptămâna trecută și decât ieri dimineață!!!

Poate că de aceea a ales să pun această poză și nu cea care am făcut-o după incendiu. Pentru că ne dorim ca în cel mai scurt timp să fie la fel cum a fost înainte de incendiu, care a izbucnit ieri și care a lăsat urme „grele” în interiorul bisericii.

În momentele de durere și necaz se spune că îți dai seama cine-ți este aproape! Iar noi putem spune că ieri, abia dezmeticiți de priveliștea dureroasă, învăluită de fumul de după stingerea incendiului, am realizat că suntem o „mare familie” care ne-am mobilizat în câteva ore, care am plâns împreună și pe urmă am muncit împreună!!!

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu suntem convinși că în cel mai scurt timp posibil, ajutați de dumneavoastră, biserica o să fie la fel ca în această poză. Mai mult ca oricând, avem nevoie să ne unim în rugăciune, să mulțumim pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră, pentru toate încercările și cumpenele pe care trebuie să le depășim împreună, să plecăm genunchii și să înălțăm rugăciunea către Dumnezeu!!!

Ajutorul vostru în aceste momente este foarte important! Bunul Dumnezeu să ne ajute, iar pe d-voastră să vă răsplătească însutit pentru jertfa depusă!!!”, mai scrie preotul Gheorghe Timiș într-o altă postare pe pagina Facebook.