A început Festivalul de muzică Sanremo 2022. Spectatorii pot participa numai cu super green pass

Festivalul de la Sanremo, legendarul concurs italian de muzică uşoară, a început marţi seară, 1 februarie, cu 25 de artişti care aspiră să câştige trofeul competiţiei şi să reprezinte Italia la concursul Eurovision ce se va desfăşura în această ţară în luna mai, la Torino, după ce ediţia din 2021 a fost câştigată de trupa italiană Maneskin.

Spectatorii pot participa numai cu super green pass (certificatul digital consolidat, deţinut de cei vaccinati sau care au trecut prin boală).

În fiecare an, la început de februarie, Italia este cuprinsă timp de o săptămână de ritmurile acestui festival care reuneşte tineri artişti promiţători alături de legende ale muzicii italiene, într-un spectacol plin de culoare presărat cu multe surprize, momente de umor şi de omagiere şi, bineînţeles, de controverse.

Festivalul a început cu un recital al noului fenomen din muzica italiană, trupa compusă din cei patru tineri de la Maneskin, câştigători ai ediţiei precedente de la Sanremo cu piesa „Zitti e Buoni” şi care au câştigat ulterior şi concursul Eurovision din 2021.

Printre aspiranţii la trofeul din acest an se numără Achille Lauro, cunoscut pentru stilul său avangardist, grupul La Rappresentante di Lista, alături de duoul Blanco e Mahmood, câştigător al ediţiei din 2019 şi care a clasat Italia pe locul al doilea la Eurovision în acelaşi an.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La festival vor participa ca invitați Laura Pausini, actorul Raoul Bova şi scriitorul Roberto Saviano, care vor urca pe scena Teatrului Ariston, joi, pentru a comemora 30 de ani de la Masacrul de la Capaci din Sicilia.

Festivalul Sanremo este din nou prezentat de Amadeus, director artistic al concursului, însoţit de actorul de comedie Fiorello însă cei doi vor avea şi co-prezentatori surpriză.