Incident înfricoșător în Italia, podeaua unui apartament s-a prăbușit în timpul nopții. O femeie de 76 de ani a căzut la etajul inferior

Tragedie evitată din fericire la Roma, unde în noaptea de vineri spre sțmbătă, 2 decembrie, puțin înainte de miezul nopții, Giulia Terrosi, o femeie în vârstă de 76 de ani, a avut parte de un accident neașteptat și înfricoșător, relatează La Repubblica.

La etajul șapte al unui bloc situat pe viale Eritrea, la umărul 36, femeia dormea liniștită când, brusc, podeaua apartamentului ei s-a prăbușit, căzând direct în salonul unui apartament aflat în renovare la etajul inferior.

Giulia a supraviețuit căderii de aproximativ patru metri, protejată de salteaua patului care a căzut peste ea și a protejat-o, salvându-i viața, dar a suferit multiple fracturi și a fost transportată de urgență la Policlinico Umberto I.

1200-2023120392919 (7)
Sursa foto: La Repubblica

Ea a fost găsită de salvatori sub un morman de dărâmături, conștientă și cerând un pahar cu apă.

Incidentul a condus la evacuarea imediată a întregului bloc de opt etaje, două apartamente fiind sigilate de autorități.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ancheta preliminară sugerează că prăbușirea a fost cauzată de anumite erori în lucrările de renovare efectuate la etajul șase, posibil din cauza demolării unor pereți și coloane de susținere.

Locatarii blocului au fost evacuați de urgență. Mulți dintre cei care locuiesc în bloc sunt studenți care nu erau prezenți în weekend în apartamentele închiriate.

Unii rezidenți au povestit că inițial au crezut că este vorba de un cutremur, până când au auzit strigătele de ajutor ale femeii.

Autoritățile, inclusiv poliția locală și pompierii, continuă investigațiile pentru a determina natura exactă a lucrărilor efectuate și pentru a verifica dacă acestea erau autorizate corespunzător.

Integritatea structurală a clădirii rămâne încă sub semnul întrebării, iar locatarii sunt încă în așteptare pentru a afla când și dacă se vor putea întoarce în locuințele lor.