Incident la bordul unui avion Blue Air: Un pasager ar fi încercat să intre cu forța în cabina piloților

Zborul Blue Air pe ruta Birmingham – București de marți seară a fost perturbat de un incident la bordul aeronavei. Un pasager bulgar ar fi încercat să intre în cabina piloților, forțând ușa și întrebând șefa de cabină care este codul de acces. Potrivit site-ului AeroNews.ro personalul navigant împreună cu alți doi pasageri ar fi reușit să-l imobilizeze pe pasager până la aterizare, moment când a fost predat autorităților. Pe numele cetățeanului bulgar a fost deschis un dosar penal pentru violență fizică împotriva personalului navigant.

„Un bărbat de 27 de ani din Bulgaria a forțat ușa cockpit-ului, în zbor, pe cursa Blue Air de aseară, Birmingham – București 0B152. Șefa de cabina, împreună cu 2 pasageri, au reușit să-l lege, imobilizandu-l până la aterizare”, scrie site-ul AeroNews.ro.

„În timpul zborului, pasagerul s-a ridicat și s-a îndreptat spre cockpit, forțând ușa și întrebând-o pe șefa de cabina care este codul de acces. Vizibil iritat că nu-l obține, bărbatul în vârstă de 27 de ani a început să se agite, moment în care șefa de cabină, împreună cu 2 pasageri, au reușit să-l lege și să-l imobilizeze până la aterizarea pe aeroportul OTP, unde a fost predat autorităților”, mai scrie site-ul menționat.

Reprezentanții poliției de frontieră au precizat, potrivit televiziunii Digi 24, că pe numele bulgarului s-a deschis un dosar penal pentru violență fizică împotriva personalului navigant.

„Pilotul și copilotul au depus plângere la Poliția de frontieră de la otopeni. Bărbatul va fi audiat la parchetul Buftea”, a declarat un reprezentant al Poliției de Frontieră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În data de 27.03.2018, în jurul orei 21,30, poliţiştii de frontieră ai Aeroportului Internaţional ‘Henri Coandă’ au fost informaţi de către echipajul unei curse aeriene care a aterizat pe aeroport că, pe timpul zborului, unul dintre pasageri a manifestat un comportament agresiv, punând în pericol siguranţa pasagerilor. Ca urmare a faptului că pilotul şi copilotul au depus plângere în acest sens, persoana în cauză, un cetăţean bulgar în vârstă de 28 de ani, a fost preluată de către poliţiştii de frontieră şi i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea unui act de violenţă fizică sau psihică asupra personalului navigant aflat la bordul unei aeronave civile în zbor”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Distribuie acest articol