Incident produs la un hotel din centrul oraşului Milano, zeci de persoane spitalizate

Peste 140 de persoane au fost evacuate astăzi, miercuri 9 august, dintr-un hotel situat în centrul oraşului italian Milano, din cauza unei presupuse scurgeri de monoxid de carbon, cel puţin 28 de persoane fiind spitalizate, informează cotidianul La Repubblica.

Incidentul a avut loc miercuri, la prânz, în Hotelul Marconi, situat pe strada Fabio Filzi, în apropierea Gării Centrale din Milano.

Părinţii unei fetițe de zece ani de naționalitate franceză, aflați în vacantă la Milano, au sunat la serviciul de urgenţă 118 pentru a semnala că aceasta se simte rău.

Autorităţile au descoperit o scurgere de monoxid de carbon, generată probabil de lucrări efectuate la etajele superioare ale hotelului.

Cele 140 de persoane aflate în hotel au fost evacuate. Cel puţin 28 de persoane, inclusiv fata care a sesizat incidentul şi părinţii ei, sunt spitalizate în unități spitalicești ale orașului: Policlinico, Niguarda e Fatebenefratelli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Monoxidul de carbon este un gaz toxic care se poate infiltra în locuințele noastre și poate fi fatal dacă este inhalat în cantități mari. Este un gaz inflamabil care arde cu o flacără albastră.

Acest gaz invizibil, otrăvitor, provine din arderea unor gaze precum gazul natural, motorina, petrolul sau a lemnelor (de exemplu în sistemul de încalzire casnic, în motoarele mașinilor, în sistemele de gătit sau focuri).

Pe măsură ce expunerea unei persoane la monoxid de carbon se face pe termen mai lung, cu atât mai severe pot deveni simptomele, în cele din urmă ducând la deces.

Testarea aerului și instalarea de detectoare de monoxid de carbon ne ajută la menținerea în condiții de siguranță a familiei.