Îndrăgita și apreciata jurnalistă italiancă Nadia Toffa a murit

Nadia Toffa, îndrăgită și apreciată jurnalistă italiancă, a murit după o lungă bătălie împotriva cancerului. Avea 40 de ani.

Realizatoare și aflată la conducerea programului „Le Iene”, difuzat pe canalul de televiziune Italia 1, Nadia Toffa era foarte cunoscută publicului larg din Italia. După ce în anul 2017 i-a fost descoperit cancerul, ea și-a descris pentru multă vreme lupta cu boala pe rețelele de socializare, devenind un simbol al forței și tenacității pentru mulți pacienți oncologici.

După primele tratamente a revenit în televiziune în februarie 2018, la pupitrul programului „Le Iene”, care i-a oferit popularitatea. În acel moment, Nadia a povestit cu sinceritate:„Vreau să împărtășesc cu voi ceea ce mi s-a întâmplat”, a spus ea, explicând: „Cred că nu este absolut nimic de care să-mi poată fi rușine. Am pierdut doar câteva kilograme, nici măcar nu mi-e rușine că port o perucă, ăsta nu e părul meu. Nu mă voi ascunde de voi că am trecut prin momente dificile. Când vezi primele câteva fire de păr în mână nu este ușor. Mi-am amintit de Gabriella, fetița din Taranto, care îmi spusese cât a suferit atunci când i-a căzut părul după ce s-a îmbolnăvit. Gabriella, mulțumesc pentru că mi-ai dat curaj gândindu-mă la tine: dacă un puiuț ca tine a reușit să răzbească boala asta, atunci și eu o pot face asta!”

Colegii de la programul „Le Iene” i-au dedicat pe Facebook în această dimineață de marți, 13 august, o postare emoționantă: „Poate cineva ar putea crede că ai pierdut, dar cei care au trăit ca tine, nu pierd niciodată. Ai luptat cu capul sus și cu zâmbetul pe față, cu demnitate și dezlănțuindu-ți toată puterea de care ai fost în stare, până în ultima clipă, până astăzi.”

Ultima postare a Nadiei pe Instagram datează din 1 iulie, înainte ca boala să se agraveze. Este o imagine cu ea, mereu zâmbitoare, ținând cățelul mic în brațe: „Eu și Totò luptăm împotriva căldurii! Pe la voi cum e? Vă sărut pe toți!”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Nadia Toffa – Ultima fotografie publicată pe Instagram