Infirmieră româncă din Italia moartă de coronavirus. Lucra într-un azil de bătrâni

O femeie română în vârstă de 56 de ani care lucra ca infirmieră într-un azil de bătrâni din  Parma (Emilia-Romagna) a murit răpusă de coronavirus. Soțul acesteia este internat și el la secția de terapie intensivă. Ambii lucrau în aceeași casă de odihnă, unde mai multe persoane vârstnice au fost diagnosticate cu Covid-19.

Angela Rus a luptat cu toate forțele împotriva bolii, dar nu a supraviețuit. După ce s-a infectat cu Covid-19, nu a reușit să depășească faza cea mai critică a bolii. Soțul ei este în continuare internat, în condiții deosebit de grave.

Angela ar fi împlinit 57 de ani în luna iunie, scrie Asso Care News și lucra în azilul respectiv ca infirmieră, având studii de operator socio-sanitar. Soțul ei, Massimo Formentini, era bucătar în aceeași unitate de îngrijire pentru bătrâni.

Moartea femeii a fost una neașteptată, inițial starea acesteia era mai puțin gravă decât cea a soțului, de aceea fiica femeii, rudele, prietenii și colegii au făcut deja cunoscut faptul că vor încerca cu orice preț să înțeleagă ce s-a întâmplat.

Rus Angela. Foto: Asso Care News

Până luni, 21 aprilie, în Italia s-au înregistrat un număr de 183.957 de cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, 24.648 de persoane au decedat și 51.600 rezultă vindecate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20