Asistentă medicală româncă din Italia protestează pentru mărirea salariilor: „1500 de euro e puțin”

Dida Socarici este originară din București, are 59 de ani și din 2009 lucrează ca asistentă medicală la clinica Sant’Anna din Cagliari, pe insula Sardinia. Joi, 9 mai, se afla împreună cu ceilalți colegi la protestul organizat în piața mare a orașului unde cerea Consiliului regional printre altele și mărirea salariului de sector. „Plătesc chirie, trimit în România, plus celelalte cheltuieli, nu-mi ajung cei 1500 de euro pe care îi primesc acum ca salariu”, a declarat Dida reporterului italian de la castedduonline.it care i-a luat un mic interviu în timpul manifestației.

Dida este asistentă medicală de când avea 19 ani, a lucrat mulți ani în România, iar de 10 ani lucrează la Sant’Anna, la secția de Geriatrie, unde îngrijește bătrânii internați la clinică. „Lucrez în trei schimburi, dimineața, după-amiaza și noaptea, cu două libere săptămânale. Câștig 1500 de euro pe lună, dar este puțin fiindcă trebuie să plătesc 300 doar pentru chirie. Locuiesc împreună cu alte persoane, nu-mi permit singură apartamenul meu, e prea scump și când pot trimit bani și rudelor mele care trăiesc în București pentru a le ajuta. De două ori pe an merg să le văd, rămân în țară două, trei săptămâni, dar fac un efort financiar ca să-mi permit aceste vacanțe”, explică românca noastră.

„Lucrez la secția Geriatrie, nu este o muncă deloc ușoară. Dar îi îngrijesc pe bătrâni ca și cum ar fi părinții mei, de aceea fac un apel la instituțiile statului: trebuie să găsească modalitatea și resursele pentru a ne mări salariile”, încheie asistenta medicală româncă.

@rotalianul