Infirmierul italian care a violat o pacientă româncă a fost condamnat la închisoare. Pedeapsa primită de acesta

Vito Strollo, infirmierul italian în vârstă de 58 de ani din Agropoli, provincia Salerno, acuzat că a violat o pacientă internată într-o clinică privată din localitate, a fost condamnat joi, 9 ianuarie 2020, la 4 ani și 6 luni de închisoare. Victima sa este o femeie română de 55 de ani.

Potrivit celor relatate de Lenuța T., pacienta supusă acestor abuzuri, aceasta se internase la clinica Malzoni din Agropoli pentru a fi supusă unor examene medicale, dar în perioada cât a fost internată acolo a fost violată de un angajat al structurii. Femeia a relatat cele întâmplate și către conducerea clinicii, dar directoare a încercat însă să mușamalizeze totul, promițându-i că-l va concedia pe infirmierul violator.

«M-am prezentat la clinica respectivă să fac anumite investigații. El m-a văzut făcând o radiografie, mi-a vorbit dar nu l-am băgat în seamă. Când am ajuns în camera unde eram spitalizată am constatat că televizorul nu funcționa. A venit el și a început să probeze telecomenzile de la televizor, iar după mai multe încercări a reușit, i-am mulțumit și a plecat. A început să mă sune la telefon, inițial nu am răspuns, a treia oară când a sunat abia, am răspuns să văd ce vrea. A început să îmi spună că sunt o femeie frumoasă, i-am cerut să mă lase în pace, că nu mă interesează.

S-a întors de mai multe ori în cameră la mine, la un moment dat s-a prezentat cu niște șervețele de hârtie. A dus șervețelele în baie și mi-a spus că le pot folosi, apoi m-a chemat să îmi arate ceva: „Vino, trebuie să își arăt ceva, aici” mi-a spus. Odată intrată în baie a închis ușa și a început să se dezbrace. M-a blocat și m-a forțat să am un raport sexual cu el. Plângeam dar el a continuat până când am văzut că începusem să pierd sânge. A terminat, a curățat în urma lui și a plecat. Eram șocată», povestea la acea vreme Lenuța.

„După masa de prânz m-a sunat spunându-mi că dorește să o facă din nou. ‘Mă întorc mai târziu’ mi-a spus. Mă simțeam rău, nici nu înțelegeam ce se petrece, eram consternată. Între orele 14:00 și 15:00 din aceeași zi, s-a întors. M-a împins lângă perete, mi-a luat mâna și m-a forțat să îl masturbez până la final. A curățat podeaua cu șervețele, am fost proastă că nu le-am păstrat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

M-am adresat imediat personalului sanitar al clinicii povestind ce mi s-a întâmplat. Mi-au dau un analgezic, iar asistentele mi-au spus să vorbesc cu asistenta șefă care m-a trimis la Direcția instituției. Acolo am spus totul unei doctorițe care m-a asigurat că îl vor concedia pe violentator și mi-a cerut să nu denunț episodul la carabinieri. Eram uluită și aproape că mă convinsese, i-am spus că nu o să denunț.

A doua zi dimineață trebuia să fac alte teste medicale, dar eu nu mai puteam rămâne în clinica respectivă. Am decis să plec și m-am dus la secția de urgență din Agropoli, acolo am spus tot ce s-a întâmplat și ei au sunat pe carabinierii și ambulanța care m-a dus la spitalul din Vallo della Lucania. Am făcut toate investigațiile și s-a constatat violența sexuală. În clinica unde am fost violată doar o doctoriță mi-a cerut să nu denunț la carabinieri, toți ceilalți m-au îndemnat să o fac. Și așa am făcut: le-am spus carabinierilor totul”, a mai adăugat victima.

Examenele ginecologice au confirmat spusele conaționalei noastre

După două zile de la viol, în momentul când românca a fost demisă din unitatea sanitară respectivă, a mers la secția de urgență a spitalului din Agropoli unde a fost vizitată de un medic ginecolog. Medicului și lucrătorilor sanitari de acolo le-a spus întreaga poveste. Au fost informați carabinierii companiei locale, sub comanda căpitanului Francesco Manna.

S-a demarat o anchetă, iar femeia română a fost nevoită să se supună unor noi investigații de specialitate, de această dată la spitalul San Luca din Vallo della Lucania. Violența a fost confirmată: femeia prezenta unele lacerații intime, după cum au constatat medicii ginecologii de la ambele spitale unde românca a fost supusă testelor, ceea ce confirmă ipoteza unui viol.

Între timp, asistentul medical a fost concediat și la aproape o lună de la viol, în urma unei anchete amănunțite, Procuratura din Salerno a dat ordin ca acesta să fie arestat. În dimineața zilei de 8 august 2018, bărbatul italian a fost condus de către carabinieri sub arest în penitenciar. Asistentul medical de 57 de ani acuzat de aceste fapte este căsătorit și are și copii.

În cursul zilei de joi, judecătorii Mauro Tringali, Benedetta Rossella Setta și Alberto Imperiale au decis să-l condamne pe Vito Strollo la 4 ani și jumătate de închisoare pentru fapta sa.

Numele clinicii unde au avut loc faptele s-a schimbat între timp și dacă în trecut se numea „Malzoni”, astăzi numele ei este „Istituto Clinico Mediterraneo”.