Îngrijitoare din Italia, amenințată cu pușca și fugărită cu pietre când și-a cerut salariul

Într-o dispută legată de plata unui salariu, un bărbat în vârstă de 59 de ani din Loreto, regiunea Marche, a recurs la violență, atacând-o cu pietre pe îngrijitoarea mamei sale și pe o altă femeie și amenințând că le va împușca dacă nu se îndepărtează.

Evenimentul datează din 21 septembrie 2019, iar marți, 26 septembrie 2023, bărbatul a fost condamnat la șapte luni de închisoare pentru amenințări, aruncarea periculoasă de obiecte și vandalism.

Conflictul s-a născut având drept cauză un salariu neplătit de numai 100 de euro, informează Il Resto del Carlino.

Îngrijitoarea, o siciliancă în vârstă de 63 de ani, a lucrat temporar pentru mama acuzatului, ajutând-o cu treburile casnice și pregătindu-i de mâncare.

A fost angajată pentru trei ore pe săptămână, de luni până vineri, începând din 28 august 2019, pe baza unui acord cu soția acuzatului. Pentru munca efectuată, îngrijitoarea trebuia să fie remunerată cu 7,5 euro pe oră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, la scurt timp, i s-a comunicat telefonic că serviciile ei nu mai erau necesare, deoarece de bătrână se va ocupa cumnata acuzatului, o moldoveancă în vârstă de 49 de ani.

La originea acestei schimbări se pare că au stat dispute familiale. Cei doi frați s-au certat între ei, unul nefiind de acord cu angajarea unei îngrijitoare externe, când o membră a familiei ar fi putut prelua această sarcină.

Pentru munca prestată până pe 21 septembrie, al doilea frate trebuia să-i mai plătească îngrijitoarei suma de 100 de euro.

Când aceasta i-a solicitat plata, bărbatul a reacționat violent. Îngrijitoarea a venit însoțită de moldoveanca de 49 de ani la casa acuzatului, unde s-a produs conflictul.

Pe lângă amenințările verbale, „Dacă nu plecați, trag în voi cu pușca”, bărbatul a tras cu pietre în direcția celor două femei, avariind mașina femeii moldovence.

Îngrijitoarea a suferit răni la gât, având nevoie de cinci zile de îngrijire medicală.

Bărbatul a fost condamnat la 7 luni de închisoare pentru amenințări, aruncarea periculoasă de obiecte și vandalism.