Îngrijitoare din Italia oprește un bărbat care voia să își ucidă soacra în spital

Un bărbat italian în vârstă de 56 de ani, rezident la Codevigo, provincia Venezia, a încercat să își sufoce cu un prosop cauciucat soacra care se afla internată în spital. Bătrâna de 83 de ani a fost salvată de îngrijitoarea unei alte bolnave care se afla în același salon, îngrijitoare care a intrat în încăpere tocmai când bărbatul își punea în aplicare planul său. „Voiam să o resuscitez”, a declarat italianul mai târziu carabinierilor.

Pierderea recentă a mamei sale sau teama că nu va reuși să înfrunte cheltuielile necesare pentru tratamentele soacrei, s-ar număra printre motivele pentru care ginerele a încercat să-i ia viața bătrânei femei, relatează Corriere del Veneto.

Bătrâna a fost spitalizată la Chioggia în urma unei ischemii cerebrale care a compromis abilitățile sale cognitive și le-a anulat pe cele motorii. Doctorii ar fi înștiințat familiarii că în câteva zile ar fi externat-o pe femeie, iar ginerele său, șomer din 2015, probabil s-ar fi speriat că nu va reuși să acopere cheltuielile tratamentului pe care va trebui să-l urmeze în continuare bătrâna. Așa că s-a dus să o viziteze. Soacra sa era spitalizată într-o cameră cu o altă pacientă care era asistată de o îngrijitoare din Bielorusia. Când ginerele a intrat în salon aparent pentru o vizită obișnuită, îngrijitoarea a ieșit din încăpere.

Când s-a întors a fost pusă în fața unei scene care nu a lăsat nici o urmă de îndoială: bărbatul italian ținea cu o mână un prosop cauciucat pe fața soacrei sale, acoperindu-i nasul și gura. În cealaltă mână, ginerele său avea telefonul mobil cu cronometru activat. Când și-a dat seama că a fost văzut de îngrijitoarea bielorusă, a slăbit strânsoarea și a explicat, încercând să se justifice: „Experimentez o tehnică de resuscitare inovatoare, necunoscută medicilor”. O metodă care, potrivit teoriei sale, ar fi trebuit să provoace reacții bolnavei care să ducă la însănătoșirea sa. Între timp la fața locului sosise și o asistentă medicală chemată de îngrijitoare. Pentru a fi credibil în ochii asistentei, suspectul a simulat și un apel telefonic în care spunea presupusului său interlocutor, că a testat tehnica dar nu a funcționat și că se va întoarce a doua zi să încerce din nou.

Despre incident au fost informați carabinierii care, la sfârșitul investigațiilor, l-au arestat pe bărbatul italian cu acuzația de tentativă de omucidere.

Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol