Îngrijitoare din Italia oprește un bărbat care voia să își ucidă soacra în spital

Un bărbat italian în vârstă de 56 de ani, rezident la Codevigo, provincia Venezia, a încercat să își sufoce cu un prosop cauciucat soacra care se afla internată în spital. Bătrâna de 83 de ani a fost salvată de îngrijitoarea unei alte bolnave care se afla în același salon, îngrijitoare care a intrat în încăpere tocmai când bărbatul își punea în aplicare planul său. „Voiam să o resuscitez”, a declarat italianul mai târziu carabinierilor.

Pierderea recentă a mamei sale sau teama că nu va reuși să înfrunte cheltuielile necesare pentru tratamentele soacrei, s-ar număra printre motivele pentru care ginerele a încercat să-i ia viața bătrânei femei, relatează Corriere del Veneto.

Bătrâna a fost spitalizată la Chioggia în urma unei ischemii cerebrale care a compromis abilitățile sale cognitive și le-a anulat pe cele motorii. Doctorii ar fi înștiințat familiarii că în câteva zile ar fi externat-o pe femeie, iar ginerele său, șomer din 2015, probabil s-ar fi speriat că nu va reuși să acopere cheltuielile tratamentului pe care va trebui să-l urmeze în continuare bătrâna. Așa că s-a dus să o viziteze. Soacra sa era spitalizată într-o cameră cu o altă pacientă care era asistată de o îngrijitoare din Bielorusia. Când ginerele a intrat în salon aparent pentru o vizită obișnuită, îngrijitoarea a ieșit din încăpere.

Când s-a întors a fost pusă în fața unei scene care nu a lăsat nici o urmă de îndoială: bărbatul italian ținea cu o mână un prosop cauciucat pe fața soacrei sale, acoperindu-i nasul și gura. În cealaltă mână, ginerele său avea telefonul mobil cu cronometru activat. Când și-a dat seama că a fost văzut de îngrijitoarea bielorusă, a slăbit strânsoarea și a explicat, încercând să se justifice: „Experimentez o tehnică de resuscitare inovatoare, necunoscută medicilor”. O metodă care, potrivit teoriei sale, ar fi trebuit să provoace reacții bolnavei care să ducă la însănătoșirea sa. Între timp la fața locului sosise și o asistentă medicală chemată de îngrijitoare. Pentru a fi credibil în ochii asistentei, suspectul a simulat și un apel telefonic în care spunea presupusului său interlocutor, că a testat tehnica dar nu a funcționat și că se va întoarce a doua zi să încerce din nou.

Despre incident au fost informați carabinierii care, la sfârșitul investigațiilor, l-au arestat pe bărbatul italian cu acuzația de tentativă de omucidere.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol