Îngrijitoare din Moldova ucisă în Italia într-un grav accident rutier

Tragedia s-a petrecut în dimineața zilei de duminică, 30 ianuarie 2022, în localitatea italiană Prignano din provincia Modena (regiunea Emilia-Romagna).

Potrivit publicației Il Resto del Carlino, victima este Eugenia Erman, o femeie din Republica Moldova, în vârstă de 61 de ani și care lucra, de ceva timp, ca badantă pentru o femeie din localitatea menționată mai sus.

Din primele informații reiese că totul s-a întâmplat în jurul orei 10:30 pe via Repubblica (cunoscută și ca Strada Provincială 21). Îngrijitoarea din Moldova mergea la acea oră pe jos, pe marginea străzii, când un autoturism Fiat Panda, ce venea din spatele ei, a lovit-o în plin.

Trecătorii au solicitat imediat o ambulanță pentru femeia de 61 de ani, dar orice tentativă din partea paramedicilor de a-i salva viața a fost inutilă. Eugenia a murit la puțin timp după dramaticul accident.

La volanul mașinii Fiat se afla un bătrân din aceeași localitate care a mărturisit că a fost orbit de lumina soarelui și nu a reușit să o vadă pe îngrijitoare pe marginea străzii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pensionarul, așa cum prevede legea italiană, va fi anchetat pentru omor rutier, mai scrie sursa citată.