Îngrijitoare moldoveancă înșeală bătrânul asistat de 50.000 de euro, denunțată pentru extorsiune

S-a întâmplat la Padova, unde o îngrijitoare originară din Republica Moldova a înșelat bătrânul pe care-l asista cu peste 50.000 de euro, spunându-i că fii femeii sunt amenințați de niște persoane periculoase de la care au împrumutat bani.

Potrivit ziarului local Padova Oggi, femeia moldoveancă a început să lucreze pentru bătrânul italian în vârstă de 90 de ani în anul 2011, după ce soția acestuia a murit în urma unei grave boli. Încă de la începutul raportului de muncă însă îngrijitoarea a început să-i ceară pensionarului bani, motivând cererea prin faptul că fiul și fiica sa, ambii rămași în Moldova, au împrumutat bani de la cămătari și acum nu au cu ce să plătească chiria și cu ce să trăiască.

Bătrânul a acceptat să o ajute periodic cu sume de maxim 100 de euro, dar cu timpul femeia a început să ceară tot mai mulți bani, până a ajuns să-l convingă, prin amenințări, să-i transfere chiar și 50.000 de euro în tranșe de câte 10.000 de euro.

În luna aprilie a acestui an bătrânul de 90 ani i-a spus femeii moldovence că a terminat banii, dar ea a început să-l amenințe spunându-i că persoanele periculoase de la care copiii ei au împrumutat bani vor ajunge și la el și fiica sa. Această amenințare însă a umplut paharul pentru pensionar și în data de 26 iulie a decis să meargă la carabinieri pentru a o denunța pe îngrijitoare.

După o anchetă din partea carabinierilor, care a durat aproape o lună, femeia a fost denunțată pentru extorsiune și urmează să fie judecată în tribunal pentru fapta sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI