Îngrijitoare română din Italia, bătea și jignea bătrânii asistați. Dată în judecată de fiicele celor doi pensionari

O îngrijitoare de naționalitate română care a lucrat pentru doi bătrâni, soț și soție, din Fiorano, provincia Modena (Emilia-Romagna), a fost dată în judecată de fiicele acestora fiind acuzată că i-a lovit și umilit pe asistații săi. Românca este însă de negăsit, relatează Gazzetta di Modena.

Îngrijitoarea a fost angajată de cele două fiice ale cuplului de bătrâni, iar dacă la început și-a făcut datoria cu conștiinciozitate, cu timpul a devenit irascibilă jignind și lovind persoanele de care ar fi trebuit să aibă grijă și să le facă viața mai ușoară.

Într-un moment de acest fel, cei doi bătrâni ar fi avut nevoie de tratament spitalicesc pentru traumatismele provocate de îngrijitoare.

Ea a fost denunțată de fiicele pensionarilor pentru rele tratamente și împotriva ei va începe în curând procesul judiciar. Miercuri, 23 martie, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei.

În proces, fiicele au intentat acțiune civilă și sunt apărate de avocatul Elisa Baldaccini. Ambele au decis să meargă până la capăt, dornice să obțină dreptatea pentru părinții lor. Între timp, tatăl s-a stins din viață, în timp ce soția se confruntă cu mai multe probleme de sănătate.

Procesul va începe în următoarele luni, însă femeia acuzată, care între timp a fost concediată, a devenit de negăsit. Nu se știe dacă s-a întors în România sau dacă se află încă în Italia, cert este că în cele din urmă va trebui să răspundă în fața judecătorului pentru faptele de care este acuzată.

DISTRIBUIE