Îngrijitoare română din Italia, bătea și jignea bătrânii asistați. Dată în judecată de fiicele celor doi pensionari

O îngrijitoare de naționalitate română care a lucrat pentru doi bătrâni, soț și soție, din Fiorano, provincia Modena (Emilia-Romagna), a fost dată în judecată de fiicele acestora fiind acuzată că i-a lovit și umilit pe asistații săi. Românca este însă de negăsit, relatează Gazzetta di Modena.

Îngrijitoarea a fost angajată de cele două fiice ale cuplului de bătrâni, iar dacă la început și-a făcut datoria cu conștiinciozitate, cu timpul a devenit irascibilă jignind și lovind persoanele de care ar fi trebuit să aibă grijă și să le facă viața mai ușoară.

Într-un moment de acest fel, cei doi bătrâni ar fi avut nevoie de tratament spitalicesc pentru traumatismele provocate de îngrijitoare.

Ea a fost denunțată de fiicele pensionarilor pentru rele tratamente și împotriva ei va începe în curând procesul judiciar. Miercuri, 23 martie, s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatei.

În proces, fiicele au intentat acțiune civilă și sunt apărate de avocatul Elisa Baldaccini. Ambele au decis să meargă până la capăt, dornice să obțină dreptatea pentru părinții lor. Între timp, tatăl s-a stins din viață, în timp ce soția se confruntă cu mai multe probleme de sănătate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Procesul va începe în următoarele luni, însă femeia acuzată, care între timp a fost concediată, a devenit de negăsit. Nu se știe dacă s-a întors în România sau dacă se află încă în Italia, cert este că în cele din urmă va trebui să răspundă în fața judecătorului pentru faptele de care este acuzată.