Îngrijitoare română din Italia, mamă a unei fetițe de 4 ani: „Vom avea un Crăciun trist, hoții ne-au furat economiile”

O mamă de origine română, care muncește din greu în Italia să-și crească singură fetița în vârstă de 4 anișori, lansează un apel după ce hoții i-au intrat în casă și i-au furat printre altele suma de 700 de euro, bani care constituiau economiile făcute pentru fetița sa: „Ajutați-mă să refac economiile pentru fiica mea, strângeam bani ca să meargă de Crăciun la bunicii ei!”

Andreea Crețu este o mamă singură, de cetățenie română, rezidentă în Avezzano (Abruzzo) și face naveta la Roma, unde lucrează de 18 ani ca îngrijitoare de bătrâni. Joi dimineață, pe 11 noiembrie, ea a făcut plângere la secția de carabinieri din Avezzano, în urma jafului care a avut loc la domiciliul său cu o zi înainte.

Se pare că hoții au forțat ușa de la intrare și au pătruns în casă, cotrobăind peste tot în căutare de bani și obiecte de valoare, relatează Abruzzo Live. Au găsit câteva bijuterii mici din aur dar, cel mai rău, au furat banii din pușculița fiicei sale de patru ani, pe care mama îi strângea de câțiva ani.

„Erau 700 de euro, economii pe care am reușit să le pun deoparte cu multe sacrificii. Sunt disperată. Sunt singură, trăiesc și muncesc pentru fiica mea, care are și probleme de sănătate. Fac naveta între Avezzano și Roma. Banii erau pentru fată, ca să petreacă Crăciunul cu bunicii ei, așa cum i-am promis,” a povestit Andreea.

„Mi-e frică pentru ceea ce s-a întâmplat, a fost înfricoșător. Sper din tot sufletul ca Primăria din Avezzano să instaleze camere de luat vederi în oraș, cu care să-i poată demasca pe cei care sunt responsabili pentru astfel de gesturi rele,” adaugă tânăra româncă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În finalul comentariului lansează un apel disperat: „Sper ca cineva să mă ajute să pot recupera înapoi banii fetiței, erau ai ei!”