Îngrijitoare română acuzată de furt, extrădată în Italia și închisă la penitenciarul din Roma

Florentina Munea, îngrijitoare română în vârstă de 40 de ani, a dispărut în urmă cu un an cu mașina angajatorilor săi, un cuplu de bătrâni din Laconi, Sardinia, după ce a sustras din casă și din conturile curente ale soților italieni, 20.000 de euro. Femeia a fugit împreună cu partenerul ei în România cu mașina bătrânilor.

În primele zile ale lui decembrie, îngrijitoarea a fost arestată în România cu un mandat european de arestare din 10.11.2018 și zilele trecute a fost extrădată în Italia unde a fost închisă în Penitenciarul Rebibbia din Roma, informează News Romania.

Femeia, din localitatea Bozovici, județul Caraș-Severin, trebuie să răspundă acuzațiilor de furt calificat și utilizare frauduloasă de carduri de credit.

În luna februarie a acestui an vă prezentam cazul unui bătrân italian de 83 de ani din localitatea Laconi, provincia Oristano (Sardegna), care povestea cu amărăciune despre înșelătoria organizată de o badantă română de 40 de ani care l-a lăsat fără o sumă frumoasă de bani dar și fără mașina personală. „Badanta” în cauză este Florentina Munea.

„Am avut încredere în ea și am pierdut 30.000 de euro”, povestea pensionarul, Antonio Deidda, la acea dată

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deidda ar fi încheiat în luna iulie 2017 un contract cu femeia română în care se prevedea plata sumei de 20.000 de euro din partea bătrânului către aceasta, în schimbul asistenței din partea româncei pentru soția pensionarului, așa cum se poate vedea și în video publicat de Unione Sarda aici.

A doua zi după ce a primit banii, badanta i-ar fi cerut bătrânului să-i împrumute mașina sa, un automobil Fiat 500, pentru că trebuia să meargă la Isili, o localitate din vecinătate. În schimb, femeia se pare că a fugit în România cu mașină cu tot, alături de partenerul ei. Înainte de a fugi în România, însă, femeia română a reușit să mai fure alte câteva mii de euro din contul bătrânului prin intermediului cardului Bancoposta.

La aproape un an distanță de la nefericita întâmplare, Antonio Deidda a reușit să-și recupereze mașina Fiat 500, care se afla în România, recuperare care l-a costat totuși alți 3.200 de euro pentru a o readuce în Italia, relatează într-un alt video-reportaj cei de la Unione Sarda.

Potrivit sursei citate, Deidda ar fi reușit să recupereze automobilul cu ajutorul unui tânăr italian care lucrează în România, al unui avocat dar și cu ajutorul consulatului. Badanta română și partenerul său au fost, în schimb, denunțați pentru înșelătoria și furturile aplicate asupra bătrânului italian dar acesta din urmă nu mai speră să mai recupereze vreodată cei peste 30.000 euro pierduți în total.