Îngrijitoare română a denunțat un polițist italian la pensie după ce l-a prins violând bătrâna pe care femeia o îngrijea

Domenico Cillufo, un fost polițist în vârstă de 67 de ani, ieșit la pensie și rezident în localitatea Castelbuono, provincia Palermo, este acuzat că a violat o bătrână de 90 de ani dar și că a extorcat-o pe badanta acesteia, o femeie română, de peste 5.000 de euro în circa 5 ani, amenințând-o că dacă nu plătește va fi concediată.

Șirul întâmplărilor relatate de îngrijitoarea română, Szabo Guluță Violeta, vi le prezentam la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an în articolul publicat aici. Conaționala nostră, în vârstă de 52 de ani și originară din județul Botoșani, a început să lucreze ca asistentă domiciliară pentru bătrâna în cauză în urmă cu 7 ani. Ieri, 23 mai 2018, datorită probelor puse la dispoziția anchetatorilor de către Violeta, bărbatul italian a ajuns la proces, relatează ziarul local New Sicilia.

Cillufo, un fost polițist acum ieșit la pensie, se pare că a convins-o pe bătrână să îl numească administratorul bunurilor sale, trecând apoi la șantaj și amenințări chiar și la adresa Violetei, îngrijitoarea română de la care pretindea bani pentru a-i plăti contribuțiile la stat conform contractului de muncă.

Văzându-se administratorul bunurilor și banilor femeii de 90 de ani, Ciluffo a început să se simtă patron și asupra conaționalei noastre. Pe lângă faptul că o șantaja, amenințând-o că o va concedia dacă nu-i plătește anumite sume de bani, bărbatul italian o mai trata și cu dispreț:

„Ești o sclavă, faci o muncă de tot rahatul, tu trebuie să taci, că aici eu comand! Dacă vrei să mai stai aici, faci cum îți spun eu, ori plătești ori te concediez!” Astfel, Violeta i-a dat italianului în 5 ani aproximativ 5500 de euro pentru a-i plăti contribuțiile la stat, cu toate că femeia se învoise inițial ca aceste contribuții să-i fie plătite de către angajator. „Îi dădeam trimestrial 260 de euro care reprezentau 50% din totalul contribuțiilor la INPS, dacă nu-i dădeam banii ăștia mă amenința că mă concediază”, ne povestea Violeta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dar lăcomia bărbatului nu era singurul său defect, Violeta aflând de la îngrijitoarea care lucrase înaintea sa acolo că l-a surprins pe Domenico Cillufo când acesta încerca să-i facă sex oral bătrânei. Alertată de acest aspect și copleșită de cuvintele umilitoare și atitudinea de stăpân pe care o Cillufo o exercita asupra sa, Violeta instalează fără știrea acestuia o cameră video în dormitorul bătrânei care zăcea la pat. Astfel, în timpul orelor libere pe care îngrijitoarea română le avea, timp în care cu bătrâna rămânea bărbatul italian, camera video a înregistrat anumite scene compromițătoare unde Cillufo își dădea pantalonii în jos, lua mâna bătrânei și se masturba în timp ce aceasta îl implora să se oprească.

„E întors cu spatele, cu pantalonii în vine dar se vede clar că este Cillufo. S-a pus deasupra ei și se aude bătrâna cum strigă: basta, basta (ajunge, ajunge)”, povestea ieri la proces mareșalul de carabinieri Ernesto Nese care a văzut imaginile video înregistrate de conaționala noastră.

Szabo Guluță Violeta, sursa foto: profilul Facebook

Violeta, la rândul său, a confirmat în cadrul procesului, modul în care Cillufo o amenința și o șantaja: „Ești o sclavă. Ești româncă și trebuie să taci. Fii atentă că aici este mafia și îți poate face rău, tatăl meu a lucrat pentru capul mafiei din zonă”.

Un act foarte curajos și de mare responsabilitate din partea româncei noastre care l-a denunțat pe fostul polițist italian: „Îmi era tare milă de bătrânică, a muncit o viață ca funcționar la Poșta din Palermo iar acum la bătrânețe pe lângă faptul că e bolnavă, vai de ea, mai trebuia să fie supusă și la asemenea traume”, declară femeia română.

Violeta Guluță Szabo, românca plecată din Botoșani după moartea soțului său pentru a depăși o depresie care îi dădea târcoale, continuă să lucreze pentru bătrâna de 90 de ani din sudul Italiei. O îngrijește, o protejează și îi plătește și cheltuielile în aceste zile, deoarece contul femeii este blocat, neavând nici un tutore legal care să poată face prelevări de bani. „Am fost anunțată că abia miercuri vine o avocată care va putea face prelevări și atunci o să-mi restitue ceea ce am cheltuit. Până atunci îi cumpăr eu bătrânei tot ce îi trebuie: mâncare, medicamente și toate celelate.”

O îngrijitoare română ce face cinste tuturor româncelor care ca și ea își fac munca responsabile, cu cinste, corectitudine și uneori și cu un dram de… curaj!