Îngrijitoare română din Italia cercetată în cazul morții bătrânului asistat care a căzut și a zăcut pe jos 3 zile

O femeie română din Italia, care lucra ca îngrijitoare pentru un bătrân din Calangianus, provincia Sassari, în Sardegna, este cercetată de carabinieri în cazul morții bărbatului de 77 de ani pe care îl asista. Conaționala noastră este acuzată de omisiune de ajutor necesar unei persoane incapabilă să se ajute singură.

Cesidio Cugini a căzut și a rămas 72 de ore culcat pe jos, fără ca nimeni să-i acorde tratament și ajutor, relatează Unione Sarda.

S-a întâmplat la începutul acestei luni și miercuri, 21 octombrie, bărbatul a murit la spitalul din Nuoro. După decesul bătrânului, procurorul Gregorio Capasso a deschis o anchetă în care Maria Plugariu, îngrijitoarea care locuia în casa lui Cugini, este acuzată de neglijență în cazul unei persoane incapabile să se îngrijească singură, în practică o gravă omisiune de ajutor. Femeia le-ar fi spus carabinierilor că a cerut ajutor la trei zile după ce pensionarul a căzut, timp în care acesta a dormit și a stat pe jos tot timpul.

Primele verificări efectuate de carabinierii de la compania din Tempio coordonați de căpitanul Giuseppe Scotto di Tella și de comandantul stației Calangianus, Giuseppe Surrente, par să confirme această reconstituire a faptelor. Însă procurorul a dispus un control medical asupra corpului neînsuflețit al bătrânului, încredințat specialistului Salvatore Lorenzoni. Nu numai atât, militarii au cerut și obținut dosarele medicale și rezultatele radiografiilor.

Consultantul Parchetului va trebui să constate pe baza documentației dobândite (prin urmare, nu se va efectua o autopsie), cauza traumelor pe care medicii le-au depistat ​​pe corpul pensionarului. Ipoteza este că bărbatul, în săptămânile dinaintea morții sale, a căzut de mai multe ori, fără a fi tratat. Starea sa, la sosirea la spitalul din Nuoro, era gravă și, din păcate, Cesidio Cugini, care a fost testat pozitiv și pentru Covid-19, nu a putut să-și mai revină.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Familia bătrânului, în așteptarea rezultatelor anchetei, nu a lăsat niciun comentariu. Mariu Plugariu este apărată de avocatul  Oriana Erittu.