Îngrijitoare română din Italia acuzată de omor din culpă după ce bătrâna asistată a murit într-un incendiu

O îngrijitoare română di Italia este cercetată pentru omor din culpă în urma decesului bătrânei pe care o îngrijea. Victima, o pensionară din Volterra, Toscana, a murit din cauza arsurilor provocate de coperta electrică aranjată de îngrijitoare înainte ca bătrâna să meargă la culcare, relatează Il Tirreno.

Femeia română prezentă la domiciliul bătrânei Bruna Trafeli în momentul decesului acesteia, este cercetată de autoritățile italiene cu acuza de omisiune și neglijență în serviciu, ceea ce a dus la moartea asistatei sale. Bătrâna, în vârstă de 92 de ani, a murit din cauza arsurilor cauzate de pătura electrică aranjată de îngrijitoare înainte ca bătrâna să meargă la culcare. Bătrâna a adormit cu pătura electrică în funcțiune dar aceasta a luat foc, probabil după un scurtcircuit, cu puțin înainte de ora 4.00 a zilei de miercuri dimineața. Focul declanșat de pătura defectă în care era înfășurată în timp ce dormea, a dus la sfârșitul atroce al bătrânei.

În atenția investigatorilor se află comportamentul femeii românce în vârstă de 40 de ani care avea grijă de bătrână și care este sub interogatoriu cu acuza de omisiune și neglijență în serviciu. Va exista, de asemenea, o opinie tehnică de specialitate cu privire la pătura electrică respectivă, pentru a înțelege cum a fost posibilă defecțiunea care a aprins focul. Sau, dacă, la originea focului, stă faptul că îngrijitoarea a uitat să deconecteze pătura de la sursa de curent și care, supraîncălzindu-se, a dus la provocarea incendiului și la decesul asistatei sale în urma arsurilor provocate.

Îngrijitoarea română a fost trezită de urletele de durere ale bătrânei de 92 de ani, dar intervenția sa nu a mai putut salva victima care a decedat la scurt timp.

Trupul neînsuflețit al bătrânei Bruna Trafeli a fost supus autopsiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol