Îngrijitoare română din Italia condamnată la 1 an și 4 luni de închisoare. I-a tras o palmă bătrânei pe care o îngrijea

O îngrijitoare română din Ravenna (Emilia Romagna),  în vârstă de 37 de ani, a fost condamnată la 1 an și 4 luni de închisoare, după ce a fost văzută în parc lovind cu palma bătrâna invalidă în vârstă de 78 de ani pe care o îngrijea, informează Il Resto del Carlino.

Îngrijitoarea a ieșit cu bătrâna pe care o îngrijea în parc, la o plimbare. Două tinere, una italiancă iar cealaltă de naționalitate străină, au văzut-o pe românca noastră cum i-a tras o palmă bătrânei care este invalidă, nevoită să se deplaseze într-un scaun cu rotile. Indignate de ceea ce au văzut, cele două femei au chemat carabinieri iar apoi au decis să o urmărească pe îngrijitoare până la casa bătrânei unde lucra, pentru a putea furniza informații autorităților despre persoana în cauză.

Condamnarea

Așa a început procesul împotriva femeii românce, acuzată de maltratare fizică și psihologică agravată, care s-a sfârșit cu o sentință pronunțată de judecătoarea Beatrice Bernabei la 1 an și 4 luni de închisoare, pedeapsă cu suspendare.

Potrivit acuzațiilor, vecinii au auzit în repetate rânduri cum îngrijitoarea ridica tonul la bătrâna de care avea grijă. Fiii pensionarei s-au gândit inițial să instaleze o cameră de luat vederi ascunsă pentru a înțelege exact ce se întâmpla în casa respectivă când ei nu erau prezenți. Dar, în momentul când s-a început ancheta efectuată de către autorități, au decis să o concedieze pe femeia română. Aceasta nu s-a prezentat niciodată în instanță și nu a furnizat propria versiune asupra faptelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apărarea

Conform avocatului apărării, îngrijitoarea română nu a lovit, abuzat sau maltratat niciodată bătrâna pe care o îngrijea. Avocata Katia Delle Tasse a atras atenția instanței că bătrâna a negat inițial că românca ar fi lovit-o vreodată, apoi a revenit asupra declarației și a spus că s-a întâmplat doar o singură dată, ca apoi să rectifice iarăși și să specifice că s-a întâmplat de vreo 3-4 ori. Modificări ale declarației care ar fi putut să apară și din cauza disconfortului psihic al bătrânei. „Îngrijitoarea în cauză” – a evidențiat avocatul apărării – „era, în general, cunoscută ca o persoană mereu disponibilă și cu zâmbetul pe buze.”

Stresul generat de munca pe care o depunea femeia, care lucra de 4 ani cu bătrâna respectivă, 24 de ore pe zi, 7 zile din 7, ar fi putut să o facă să ridice vocea, dar avocatul său spune că țipetele auzite de vecini nu au fost nimic mai mult decât mustrări legate de momentele când bătrâna trebuia să mănânce. În ceea ce privește cele două martore din parc, mărturia lor nu ar fi una concludentă, ele au văzut scena de la distanță, de la peste 20 de metri. Una dintre ele a declarat că palma femeii românce a lovit-o pe bătrână pe gât iar cealaltă martoră a declarat că i-ar fi atins brațul.

Pentru avocatul apărării bătrâna nu a fost niciodată maltratată și lovită de îngrijitoarea română, drept dovadă, fiul bătrânei, după un control cerut de carabinieri, nu a găsit vânătăi sau alte semne pe corpul mamei sale.

Cu toate acestea, se pare că judecătoarea Beatrice Bernabei nu a fost convinsă de nevinovăția conaționalei noastre și luni, 3 septembrie, a condamnat-o la închisoare. Femeia română are dreptul și posibilitatea de a face recurs pentru a-și dovedi nevinovăția.

Distribuie acest articol