Îngrijitoare română din Italia denunțată de carabinieri pentru că primea „Venitul de Cetățenie” pe nedrept

O româncă rezidentă în Mirabello Sannitico, provincia Campobasso din Molise, a fost denunțată de carabinierii din localitate pentru înșelăciune în dauna statului italian după ce a au descoperit că primea ajutorul social numit „Reddito di Cittadinanza” (Venitul de Cetățenie) fără a avea dreptul la el. Anchetatorii au constatat că femeia a nu a declarat situația sa financiară în conformitate cu realitatea.

Potrivit publicației L’Ecco dell’Alto Molise – Vastese, inițialele româncei sunt V.R.F., are 40 de ani și lucrează ca îngrijitoare de bătrâni. Femeia, pentru a obține Venitul de Cetățenie, a omis în declarația sa de venit faptul că trăiește în concubinaj cu un bărbat care percepe, de asemenea, acest ajutor de la statul italian.

Prin urmare, V.R.F. nu are dreptul să primească această indemnizație. În plus, carabinierii au descoperit că îngrijitoarea română deține și niște autoturisme de proprietate personală pe care nu le-a declarat când a depus cererea pentru a primi Venitul de Cetățenie.

INPS (Institutul Național de Protecție Socială), pe lângă întreruperea subvenției, va face demersurile legale pentru a recupera sumele primite ilegal de femeia română.

Distribuie acest articol