Îngrijitoare română din Italia denunțată la carabinieri pentru că abandona zilnic bătrâna asistată

O femeie română de 41 de ani care lucra ca îngrijtoare în localitatea italiană Udine a fost denunțată la carabinieri în data de 29 octombrie 2018 de către nepotul bătrânei asistate pentru rele tratamente aplicate acesteia din urmă.

Potrivit ziarului Messaggero Veneto, femeia română a fost angajată de nepotul unei bătrâne de 91 de ani din Udine pentru a o îngriji zilnic pe aceasta din urmă, între orele 8 și 13, ore în care îngrijitoarea ar fi trebuit să o spele, să-i dea medicamentele, să-i pregătească prânzul și să o hrănească, bătrâna fiind semiparalizată. În restul timpului, după ce programul de lucru al „badantei” românce se termina, de bătrână se ocupa chiar nepotul său, care se întorcea de la muncă de obicei după prânz.

În urmă cu o lună de zile, însă, nepotul bătrânei a observat că aceasta nu mai reacționează la medicamente și părea mai puțin lucidă decât de obicei, în ciuda faptului că pastilele pe care le lua trebuia să o ajute să rămână mereu conștientă de ceea ce se întâmplă în jurul său. Când i-a cerut îngrijtoarei să-i explice ce se întâmplă, aceasta a refuzat să-i răspundă, dar misterul a fost dezvăluit în urmă cu câteva zile…

Pe data de 29 octombrie, nepotul bătrânei, care nu a mers la muncă în acea zi, a decis să-i facă o vizită rudei sale. Ajuns la ușa locuinței unde se afla bătrâna, nepotul a sunat insistent de mai multe ori și când a văzut că nu-i răspunde nimeni, s-a văzut nevoit să cheme carabinierii. Nepotul a descoperit astfel că îngrijtoarea româncă, după o perioadă de probă pe care a trecut-o cu brio, a decis să nu se mai ocupe de bătrâna asistată, pe care o abandona singură în casă, fără să-i dea medicamentele sau să o spele, ci pleca pe cont propriu în alte părți.

Carabinierii de la unitatea Udine Est au reușit să o găsească pe îngrijitoare și au denunțat-o astfel pentru „rele tratamente aplicate unor familiari sau concubini”, infracțiune prevăzută de legea italiană prin art. 572 din Codul Penal și care poate fi aplicată și în astfel de cazuri, în care o persoană este dată spre îngrijire unei alte persoane și nu este îngrijită cum trebuie. Îngrijitoarea română riscă, totodată, să fie denunțată și pentru înșelăciune în acest caz, mai scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI