Îngrijitoare româncă în Italia, fură bijuteriile din aur ale bătrânilor și le înlocuiește cu imitații

O femeie româncă, angajată ca badantă la Pesaro, regiunea Marche, a fost recent denunțată pentru furtul bijuteriilor a doi bătrâni grav bolnavi, ambii cu vârste de peste 90 de ani. Potrivit publicației Vivere Marche, românca a înlocuit bijuteriile prețioase cu bijuterii de imitație.

Incidentul a fost adus la cunoștința autorităților de către fiicele bătrânilor, care au observat că bijuteriile au fost schimbate cu unele de imitație.

Acestea au contactat Poliția. Atenția s-a concentrat imediat asupra badantei românce, care intra frecvent în locuința bătrânilor.

Investigațiile au confirmat că femeia s-a folosit de accesul său la locuința bătrânilor și de starea lor de sănătate precară pentru a sustrage bijuteriile.

În urma unei descrieri detaliate a bijuteriilor furate, polițiștii au localizat o parte dintre acestea în magazine de „compro-oro” (amanet) frecventate de badantă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterior, a fost efectuată o percheziție la domiciliul badantei, unde au fost găsite alte bijuterii care nu fuseseră încă vândute.

Pusă în fața acestor descoperiri, femeia și-a recunoscut faptele și și-a cerut scuze pentru incident.

Bijuteriile recuperate, inclusiv cele găsite în magazinele de „compro-oro”, au fost returnate proprietarilor legitimi, chiar dacă nu trecuseră cele 10 zile prevăzute de lege pentru păstrarea acestora.

Intervenția rapidă a echipei de investigații a adus liniște și dreptate familiei bătrânilor afectați de furt.