Îngrijitoare româncă, jaf brutal asupra bătrânului asistat la numai o săptămână după angajare

Un caz revoltător, în care sunt implicați mai mulți cetățeni români, a ajuns recent în atenția opiniei publice din Germania, relatează ziarul local BILD.

Alexandra-Eva I., în vârstă de 27 de ani și de naționalitate română, s-a angajat în luna martie ca îngrijitoare și menajeră pentru Udo S., 87 de ani, un bătrân din orașul german Saarbrücken, care suferea de demență.

Cu toate acestea, în loc să-l ajute, femeia a profitat de încrederea bărbatului și a comis un act de neimaginat pentru mulți dintre noi.

La numai o săptămână de la angajare, îngrijitoarea a deschis ușa de la intrare pentru patru conaționali, în mijlocul nopții, permițându-le să intre în casa pensionarului german.

Grupul de infractori l-a agresat pe bătrân și i-a furat toți banii și diferite bijuterii, prejudiciul ridicându-se la 10.000 de euro numerar și diverse bijuterii din aur.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânăra româncă a fost identificată rapid însă și arestată de poliție, iar recent a fost condamnată la doi ani și zece luni de închisoare pentru tâlhărie.

7380b23b15dac6d1f64d1f98dae7acf6,11335602
Alexandra-Eva I., în timpul procesului. Sursă foto: bild.de.

Înainte de începerea procesului, Alexandra-Eva, mamă a trei copii, a sărutat un rozariu și a plâns. Răspunzând la întrebări, ea a vorbit cu o voce tremurătoare.

Prin avocata sa, Barbara Lang, a recunoscut implicarea în jaf și a dezvăluit că rolul ei a fost să adune și să transmită complicilor săi detalii despre locația seifului, a banilor și a bijuteriilor din casă, făcând chiar și fotografii ale acestora.

Modul în care s-a desfășurat jaful a fost deosebit de brutal. După ce îngrijitoarea româncă le-a deschis ușa, unul dintre bărbați l-a lovit pe Udo S. până când acesta a leșinat.

Mai mult, unul dintre acești indivizi era partenerul de viață al Alexandrei-Eva I, mai precizează sursa citată.

Pentru infractori, situația s-a complicat atunci când o cameră de supraveghere de la o casă vecină a înregistrat toată scena, care a durat 13 minute.

Faptul că nu existau semne de efracție la ferestre și uși a condus la suspiciunea asupra româncei de 27 de ani.

Ulterior, poliția a descoperit pe telefonul acesteia o notiță cu un alibi, creat cu ajutorul unui program de traducere cu o zi înainte de comiterea jafului.

Judecătorul Ralf Schwinn a declarat: „Fapta este profund condamnabilă!”

Bătrânul jefuit nu a putut depune mărturie în instanță din cauza stării sale de sănătate. Declarația sa la poliție, dată cu câteva ore după atac, a arătat cât de multă încrede avea în Alexandra-Eva I. după numai o săptămână, luând în considerare chiar și ideea de a-i lăsa casa sa moștenire.