Îngrijitoare română din Italia acuză bătrânul asistat de hărțuire sexuală. Decizia instanței de judecată

Un bătrân italian în vârstă de 89 de ani, a fost acuzat de hărțuire sexuală de către îngrijitoarea sa, o femeie de naționalitate română. În urma procesului care a avut loc în fața judecătorilor de la Tribunalul din Potenza (Basilicata), bătrânul pensionar a fost declarat nevinovat.

Acuzat de molestarea îngrijitoarei sale, bătrânul care locuiește în Pignola, provincia Potenza, din Basilicata, a fost achitat de orice acuzație. Aceasta a fost hotărîrea Curții în urma procesului intentat de femeia română. Îngrijitoarea a declarat că, în timpul serviciului său, a fost amenințată de pensionar și că a suferit abuzuri și cereri de servicii sexuale din partea acestuia. Plângerea fusese prezentată la carabinieri, unde femeia a recunoscut că a fost avertizată înainte de a accepta locul de muncă de faptul că bătrânul nu se comporta corect cu îngrijitoarele sale. Acesta avea „viciul” de a-și molesta îngrijitoarele, ceea ce ar fi fost confirmat carabinierilor și de către unii membri ai familiei vârstnicului, scrie Gazzetta del Mezzogiorno.

Femeia, probabil având mare nevoie de un loc de muncă, a acceptat dar imediat după ce a început serviciul a trebuit să suporte din partea bătrânului propuneri sexuale, oferte de bani în caz de acceptare și chiar amenințări de concediere dacă nu se supunea dorințelor bărbatului. În plus, era amenințată deseori că va fi bătută cu bastonul în cazul unui refuz.

Avocatul Michele Riccio, care a apărat în instanță pensionarul iubăreț, a obținut achitarea acuzațiilor clientului său.