Îngrijitor român din Italia acuzat că a furat 16.000 de euro de la bătrânul asistat

Un bărbat român din Italia care a lucrat ca asistent familial pentru un bătrân de 85 de ani din localitatea Cessapalombo, provincia Macerata, este acuzat de rudele acestuia din urmă că a sustras din contul pensionarului suma de 16.000 de euro în decursul mai multor luni. Conaționalul nostru, scrie publicația Il Resto del Carlino, avea împuternicire pentru a efectua operațiuni în contul bătrânului asistat.

Potrivit celor relatate de rudele bătrânului, acesta era văduv și unicul său copil, o fiică, murise cu câțiva ani înainte. Rămânând singur, acesta a decis să se mute la sora lui, și ea vârstnică, iar cei doi au locuit împreună până la începutul anului 2016 când aceasta s-a îmbolnăvit. Copiii femeii au decis apoi să-l mute pe fratele acesteia înapoi în locuința lui din Cessapalombo și să angajeze o persoană care să-l îngrijească.

Așa au ajuns să intre în contact cu Mihai B., un bărbat român în vârstă de 52 de ani la acea dată, pe care nepoții l-au angajat ca îngrijitor pentru unchiul lor. De asemenea, Mihai a fost împuternicit să poată efectua operațiuni bancare în numele acestuia.

Pensionarul asistat de îngrijitorul român a murit în vara anului 2016, dar, cu puțin timp înainte de decesul acestuia, rudele au decis să numească un tutore legal pentru a administra bunurile bătrânului. După numirea acestuia, au ieșit însă la iveală mai multe operațiuni suspecte în contul pensionarului, iar Mihai B. a ajuns astfel să fie acuzat de furtul unei sume totale de circa 16.000 de euro. Bani pe care nepoții bătrânului spun că îngrijitorul român i-ar fi prelevat din bancă, între lunile martie și iunie din anul 2016, fără acordul sau prin eludarea unchiului lor.

Ulterioare verificări în cadrul unei anchete condusă de procurorul Francesca D’Arienzo au scos la iveală dovezi care îl indicau pe bărbatul român ca fiind principalul responsabil pentru sustragerea acestor bani, pe care i-ar fi prelevat în mai multe tranșe atât prin intermediul unui bancomat, cât și de la ghișeul oficiului poștal. La încheierea anchetei, Procuratura din Macerata a decis să-l trimită în judecată pe îngrijitorul român, care acum are 56 de ani, iar procesul ar fi trebuit să înceapă miercuri, 4 noiembrie 2020.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Judecătorul Daniela Bellesi, care va da verdictul final în primă instanță, a decis însă să amâne începerea procesului până la data de 13 ianuarie 2021, zi în care va fi ascultată și versiunea bărbatului român asupra faptelor. Conaționalul nostru va fi apărat în tribunal de avocatul Guglielmo De Luca.

Distribuie acest articol