Inima care a salvat viața unui bărbat italian era a unei românce care a murit la 29 de ani

Inima care a salvat viața unui bărbat în vârstă de 41 de ani din Italia a aparținut tinerei Brigitta Dachmann, care a decedat la Cluj, la vârsta de doar 29 de ani. Dacă inițial presa italiană a scris că ar fi aparținut unui băiat, noile informații confirmă că donatorul a fost de fapt o tânără femeie.

Brigitta a murit în urma unui anevrism cerebral și părinții săi au decis să-i doneze organele. După o călătorie de 1.400 de km, inima tinerei a ajuns la Torino. Celelalte organe prelevate de la tânăra româncă au mai salvat încă patru persoane, una la Bergamo și trei la noi în țară.

Brigitta Dachmann s-a născut la Satu Mare, dar locuia de mai mulți ani la Cluj Napoca, unde își făcuse o carieră ca designer de pălării, informează Știrile Pro TV.

Brigitta Dachmann

După ce a participat împreună cu logodnicul ei la festivalul de muzică Electric Castle a început brusc să se simtă rău. A fost dusă de urgență la spital și pe data de 19 august a intrat în moarte cerebrală, la secția de terapie intensivă a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj Napoca.

În aceste condiții, când nimeni și nimic nu le-a mai putut salva fiica, părinții tinerei și-au exprimat acordul pentru prelevarea de organe. Au fost donate ficatul, rinichii, inima, plămânii și țesuturi osoase. Pentru plămâni și inimă nu au fost găsite persoane compatibile la noi în țară, de aceea inima a fost donată unui pacient italian de 41 de ani, care se afla la spitalul Molinette din Torino. Bărbatul suferea de miocardită, cauzată de o infecție virală și era ținut în viață de un ECMO, un dispozitiv de respirație extracorporală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Operația a durat peste opt ore. Inima donată a început să bată din nou, în noul piept, cel al pacientului italian, după aproximativ patru ore și jumătate de la prelevarea de la donator. Este un caz fără precedent, fiind primul pacient căruia i s-a transplantat un organ sosit atât de departe.

Mama tinerei Brigitta Dachmann a scris pe rețelele de socializare: „E foarte trist că o copilă perfect sănătoasă, cu o viață minunată, cu o carieră frumoasă, cu o familie iubitoare, un logodnic care o adora și mulți, mulți prieteni să părăsească această lume într-o secundă, din cauza unui anevrism cerebral. Dormi în pace draga noastră copilă, vei rămâne mereu în sufletele noastre. Te iubim enorm.”