Insecticid furat din Italia, în valoare de peste un milion de euro, găsit în România. Un bărbat a fost arestat

Pe străzile din Timișoara a avut loc marți, 6 iunie, o operațiune de proporții a polițiștilor, după ce cinci bărbați au fost prinși în flagrant transportând peste 4.400 de flacoane de insecticid, cu o valoare estimată la un milion de euro. Se crede că insecticidul a fost furat din Italia la data de 28 martie 2023, informează Poliția Română.

big_WhatsApp Image 2023-06-07 at 21.13.59 (3)
Insecticid furat din Italia, în valoare de peste un milion de euro, găsit în România

Un bărbat de 51 de ani a fost reținut, în timp ce alte patru persoane sunt cercetate în libertate într-un dosar de tăinuire și trafic de substanțe toxice. Anchetarea cazului, realizată cu sprijinul Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF), este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

Conform Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Timiș, forțele de ordine de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Timiș (SICE) au identificat două vehicule în trafic, un autoturism și o autoutilitară, pe strada Gelu din Timișoara. La bord se aflau cinci bărbați cu vârste între 21 și 51 de ani, suspectați de tăinuire la furt și trafic de substanțe toxice.

În urma percheziției vehiculelor, 221 de cutii cu insecticid au fost găsite în autoutilitară, fiecare cutie conținând 20 de flacoane de 200 ml. Produsele, care se ofereau spre vânzare la prețul de 18 euro/flacon, s-au dovedit a fi furate, ridicând valoarea totală la peste 1.000.000 de euro.

big_WhatsApp Image 2023-06-07 at 21.13.59
Insecticid furat din Italia, în valoare de peste un milion de euro, găsit în România

Atât cele 4.420 de flacoane de insecticid, cât și vehiculul utilizat pentru transportul lor, au fost confiscate. În urma probelor adunate, bărbatul de 51 de ani a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de tăinuire la furt și trafic de substanțe toxice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acțiunea a beneficiat de sprijinul specializat al Direcției Operațiuni Speciale.

Investigațiile continuă în colaborare cu autoritățile judiciare din Italia, pentru a stabili întreaga activitate infracțională a celor cinci persoane și a aplica măsurile legale corespunzătoare, a transmis Poliția.