Întâlnire la nivel înalt România – Italia, Luigi di Maio a avut o întrevedere cu ministrul român al afacerilor externe, Bogdan Aurescu

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut joi, 27 august 2020, o întrevedere bilaterală cu ministrul italian al afacerilor externe Luigi di Maio, în marja reuniunii informale în format Gymnich a miniștrilor afacerilor externe ai statelor membre ale UE de la Berlin, se arată într-un comunicat transmis de MAE.

În cadrul discuției, șeful diplomației române a evidențiat nivelul foarte bun al relației bilaterale, de Parteneriat Strategic Consolidat, având drept fundamente relațiile istorice dintre cele două țări, precum și puternicele legături umane și economice care leagă, în prezent, România și Italia, țară gazdă pentru cea mai numeroasă diaspora românească.

Cei doi demnitari au discutat despre cooperarea bilaterală pe durata pandemiei de coronavirus, caracterizată prin solidaritate și sprijin reciproc, și au pledat pentru continuarea cooperării în același spirit, pentru a minimiza impactul crizei sanitare asupra cetățenilor și economiilor din ambele state.

Bogdan Aurescu și Luigi di Maio

Cei doi miniștri au discutat totodată despre dialogul politic dintre cele două țări, convenind începerea pregătirii următoarei ședințe comune de guvern, care urmează să aibă loc în cursul anului 2021. De asemenea, ministrul român de externe l-a invitat pe omologul italian să efectueze o vizită în România.