Invazie de papagali verzi în Puglia. Pomicultorii italieni îngrijorați

Este o adevărată invazie de papagali verzi în mediul rural din provincia Bari, în Puglia, anunță autoritățile italiene. Zona respectivă reprezintă pentru această specie de papagali un adevărat paradis, fiind bogată în fructe și mandorle. Atât alimentele pe placul lor, cât și temperaturile din ce în ce mai ridicate, au făcut din Puglia o nouă casă pentru aceste păsări protejate de stat.

Papagalii verzi provin din specia Myiopsitta Bonaparte și sunt considerați foarte sociabili. Au tendința de a crea grupuri stabile și numeroase, cu care se deplasează în căutare de hrană. În acest moment, Puglia pare a fi o destinație interesantă pentru ei, cu siguranță foarte diferită de țările de origine. Această specie de papagali, originară din America de Sud – în Italia a devenit din ce în ce mai invazivă în ultimii ani, cu daune aduse culturilor agricole.

Un fenomen care a devenit îngrijorător pentru pomicultori. Papagalii verzi au un cioc puternic, cu care știu cum să rupă coaja, să ia fructele și să lase carcasa exterioară prinsă încă de ramuri. Sunt înebuniți după migdale, dar mănâncă orice fel de fructe.

Pomicultorii italieni încearcă să atragă atenția asupra faptului, îngrijorați de amploarea invaziei din ultimul timp și conștienți de faptul că regiunea a devenit un mediu ideal de trai și reproducere pentru păsările respective.