Ion Iliescu operat de urgență la inimă. Fostul preşedinte a trecut cu bine peste operație

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, a fost operat de urgență astăzi, 1 aprilie 2019, după ce a fost internat în jurul orei de prânz la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu”, anunță ziarul Adevărul.

Potrivit sursei citate, Iliescu s-a prezentat întâi la spitalul Elias, iar în urma consultațiilor, medicii au decis să îl transfere Institutul C.C. Iliescu pentru pentru investigaţii amănunţite la inimă.

„Ion Iliescu s-a prezentat luni, la ora 11.00, la spitalul nostru, pentru un control periodic, însă medicii au decis să-l transfere la C.C. Iliescu, pentru că prezenta o respiraţie greoaie, dispnee. Pentru siguranţa dumnealui s-a decis transferul. Nu era în stare gravă”, a declarat Silvius Negoiţă, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Elias din Capitală, citat de Adevărul.

Medicii spun că fostul președinte suferă de pericardita hemoragică, ceea ce înseamnă că lichidul din jurul inimii sale conține sânge. Operația efectuată asupra lui Iliescu se pare că a avut scopul de a elimina acest lichid, o operație care nu prezintă riscuri grave, spune medicul Mirceea Cinteză.

Intervenția s-a încheiat cu succes, iar medicii spun că fostul președinte se simte bine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ion Iliescu și crimele împotriva umanității

În vârstă astăzi de 89 de ani, Iliescu a fost președintele României timp de două mandate, între 1992-1996 și 2000-2004. În data de 21 decembrie a anului trecut, Ion Iliescu a fost pus sub acuzare de către Parchetul General pentru crime împotriva umanității în dosarul Revoluției din 1989. Conform procurorilor militari, în calitate de iniţiator şi coordonator al comandamentului unic de conducere (organism politico-militar) și mai apoi în calitate de preşedinte al CFSN (care şi-a subordonat Consiliul Militar Superior), fostul președinte a acceptat şi oficializat măsuri cu caracter militar în scopuri diversioniste.

Efectele măsurilor diversioniste luate atunci de Iliescu, mai spun procurorii, au dus la moartea a 862 de persoane și rănirea a altor 2150 de persoane. „Totodată, aceste diversiuni şi dezinformări ar fi creat condiţiile condamnării  şi execuţiei cuplului prezidenţial Ceauşescu printr-un proces penal simulat”, au adăugat anchetatorii.