Italia, regiunea Emilia-Romagna: îngrijitoarele românce vor face obligatoriu testul pentru coronavirus la întoarcerea din țară

Reprezentanții regiunii Emilia-Romagna au decis să semneze miercuri, 12 august, ordonanța prin care femeile care se întorc din România, Bulgaria și Ucraina în această perioadă și care lucrează ca îngrijitoare să fie testate în mod obligatoriu pentru Covid-19.

Multe îngrijitoare se întorc din vacanța petrecută în țările Europei de Est unde numărul cazurilor de infecție cu coronavirus a crescut în mod periculos. Luând în considerare această situație, regiunea Emilia-Romagna a decis ca acestor lucrătoare, pe lângă faptul că vor petrece 14 zile în autoizolare, să li se facă în mod obligatoriu și testul pentru coronavirus abia ajung în Italia. Testul va fi repetat, la 7-10 zile de la sosire.

Conform publicației Il Resto del Carlino, ordonanța va fi semnată astăzi de președintele regiunii Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini și va deveni realitate cu toate măsurile privind testarea, carantina și cazarea (care vor fi suportată de instituții în cazul în care nu este posibilă izolarea îngrijitoarei la domiciliul ei sau al angajatorului). Noile reguli pentru lucrătoarele care sosesc din zona Europei de Est (România, Bulgaria, Ucraina) vor fi cuprinse în ordonanța care face obligatorie testarea pentru cei care sosesc din Spania, Grecia, Croația și Malta.

Lucrătoarele sunt obligate ca la sosirea în Italia să sune la ASL și să își declare prezența. Vor completa un chestionar care va fi semnat și de angajator, apoi autoritățile sanitare vor planifica efectuarea primului test și celui de al doilea, la 7-10 zile de la sosire sau la sfârșitul perioadei de izolare.

Se vor efectua teste rapide în autogara din Piazza XX Settembre și pe aeroportul G. Marconi din Bologna.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vor fi controlate toate modalitățile de intrare pe teritoriul regiunii, cuprinzând transportul aerian, feroviar, maritim și rutier.