Ischia: Cel puțin 8 morți, dintre care 4 copii. Un bebeluș de 21 de zile este cea mai tânără victimă

Cea mai tânără victimă a alunecării de teren de la Casamicciola (Ischia) este un nou-născut de 21 de zile. Pe lista persoanelor decedate se află și părinții săi, de 30 și 32 de ani, apoi trei frați de 15, 11 și 6 ani, o femeie de origine bulgară de 60 de ani și o tânără de 31 de ani.

Până la acest moment au fost confirmate 8 persoane decedate, victime ale alunecării de teren care a lovit Casamicciola sâmbătă, 26 noiembrie, după ploile abundente din noaptea precedentă. Căutările continuă pentru cei dispăruți care încă lipsesc la apel.

Prima victimă identificată a fost Eleonora Sirabella, în vârstă de 31 de ani (ar fi împlinit 32 de ani pe 4 ianuarie) și originară din Lecco Ameno. Tânăra a fost copleșită de noroiul din interiorul casei sale. Soțul său este căutat de echipele de salvatori.

Cea mai tânără victimă este Giovangiuseppe, un nou-născut de doar 21 de zile. S-a născut abia pe 4 noiembrie și a murit alături de părinții săi, Giovanna Mazzella și Maurizio Scotto Di Minico, 30 și 32 de ani.

Nikolinca Blagova Gancheva, o femeie de origine bulgară, în vârstă de 60 de ani, a fost scoasă fără viață de sub noroi. Era căsătorită cu un localnic, dar locuiau în Germania. Zilele astea femeia s-a întors la Ischia unde urma să depună jurământul pentru obținerea cetățeniei italiene.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Echipele de salvatori care lucrează în via Celario au identificat și extras astăzi dimineață a opta victimă. Este vorba despre Michele Monti, băiat de 15 ani, fratele lui Francesco (11 ani) și Maria Teresa (6 ani), ale cărui cadavre au fost găsite ieri. Părinții lor, Gianluca Monti și Valentina Castagna, sunt printre persoanele date încă dispărute.

De sus, în ordinea acelor de ceasornic: Eleonora Sirabella, Nikolinca Blagova Gancheva, Giovanna Mazzella și Maurizio Scotto Di Minico, apoi Michele Monti (15 ani), Francesco (11 ani) și Maria Teresa (6 ani) alături de părinții lor. Sursa foto: ANSA

Guvernul italian a decretat duminică stare de urgenţă pe insula Ischia

Starea de urgenţă este adeseori decretată în Italia după seisme, erupţii vulcanice şi intemperii. Acest regim permite o procedură accelerată de mobilizare a fondurilor şi a ajutoarelor materiale, inclusiv în cazul celor furnizate de Protecţia Civilă, pentru a asigura intervenţii urgente şi amenajarea unor structuri de primire.

Alunecare de teren la Ischia. Sursa foto: YouMedia

La faţa locului, peste 200 de membri ai Protecţiei Civile şi forţelor de ordine italiene caută în continuare persoanele dispărute, în timp ce sute de voluntari încearcă să cureţe noroiul de pe străzile din oraş.

Alunecare de teren la Ischia. Sursa foto: YouMedia

Fragmente desprinse din automobile şi autobuze strivite scurgerea violentă de noroi şi roci sunt vizibile aproape peste tot în localitate.

Alunecare de teren la Ischia. Sursa foto: YouMedia

Casamicciola Terme, o staţiune termală cu 8.000 de locuitori pe timp de iarnă, situată pe insula Ischia, în apropiere de Capri, a fost afectată în 2017 de un cutremur de pământ care a făcut două victime.