Tragedia de la Ischia: Eleonora, moartă după alunecarea de teren. Alte 11 persoane sunt date dispărute

A fost identificat trupul neînsuflețit al femeii decedate în urma alunecării de teren care a devastat localitatea Casamicciola de pe insula Ischia.

Ar fi vorba despre o tânără de 31 de ani, originară din Lacco Ameno și nu una de naționalitate bulgară, așa cum s-a crezut inițial.

Cu toate acestea, femeia originară din Bulgaria, pe nume Nikolinca Blagova, în vârstă de 54 de ani, rămâne printre persoanele dispărute, relatează Corriere della Sera.

Un râu de noroi și moloz a lovit Casamicciola, în jurul orei 5:00 dimineața, sâmbătă, 26 noiembrie, provocând moartea unei femei. Prejudiciul este enorm.

Alunecarea de teren a coborât de pe Muntele Epomeo, așa cum s-a mai întâmplat în noiembrie 2009, și a târât la vale un râu de bolovani, copaci și noroi care a provocat prăbușirea a cel puțin 10 clădiri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia de 31 de ani se numea Eleonora Sirabella. Ea este prima victimă oficială a tragediei care a zguduit Ischia.

Eleonora lucra ca vânzătoare și locuia împreună cu soțul său într-o casă din zona superioară a localității Casamicciola Terme, într-unul dintre punctele cele mai afectate de tragedie.

Soțul ei, Salvatore Impagliazzo, este încă dat dispărut. Casa lor a fost copleșită de noroi și bolovani. Trupul Eleonorei a fost târât pe o distanță de o sută de metri, până în Piazza Maio, unde a fost găsit ulterior.

Bilanțul provizoriu, la primele ore ale zilei de astăzi, este de o femeie decedată, 11 persoane dispărute, 3 rănite – dintre care una în cod roșu și 200 evacuate din locuințe.

inițial, ministrul Infrastructurii Matteo Salvini vorbise de „8 victime confirmate”, dar informația a fost negată la diferite niveluri instituționale, inclusiv Ministerul de Interne și Protecția Civilă.

Căutările persoanelor dispărute au continuat toată noaptea. În această dimineață, la ora 11:00, Consiliul de Miniștri este așteptat să declare stare de urgență la Ischia, guvernul ar trebui să aprobe o alocare inițială de două milioane de euro, potrivit estimărilor Departamentului Protecției Civile.

Geologul Antonello Fiore a declarat cu privire la această catastrofă: „Dacă o zonă este instabilă din punct de vedere geologic, oamenii trebuie să se mute de acolo.” În șase ore au căzut 126 mm de ploaie: nu s-a mai întâmplat de 20 de ani. Video AICI.