Tragedia de la Ischia: Eleonora, moartă după alunecarea de teren. Alte 11 persoane sunt date dispărute

A fost identificat trupul neînsuflețit al femeii decedate în urma alunecării de teren care a devastat localitatea Casamicciola de pe insula Ischia.

Ar fi vorba despre o tânără de 31 de ani, originară din Lacco Ameno și nu una de naționalitate bulgară, așa cum s-a crezut inițial.

- Continuarea după publicitate -

Cu toate acestea, femeia originară din Bulgaria, pe nume Nikolinca Blagova, în vârstă de 54 de ani, rămâne printre persoanele dispărute, relatează Corriere della Sera.

Un râu de noroi și moloz a lovit Casamicciola, în jurul orei 5:00 dimineața, sâmbătă, 26 noiembrie, provocând moartea unei femei. Prejudiciul este enorm.

Alunecarea de teren a coborât de pe Muntele Epomeo, așa cum s-a mai întâmplat în noiembrie 2009, și a târât la vale un râu de bolovani, copaci și noroi care a provocat prăbușirea a cel puțin 10 clădiri.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Femeia de 31 de ani se numea Eleonora Sirabella. Ea este prima victimă oficială a tragediei care a zguduit Ischia.

Eleonora lucra ca vânzătoare și locuia împreună cu soțul său într-o casă din zona superioară a localității Casamicciola Terme, într-unul dintre punctele cele mai afectate de tragedie.

Soțul ei, Salvatore Impagliazzo, este încă dat dispărut. Casa lor a fost copleșită de noroi și bolovani. Trupul Eleonorei a fost târât pe o distanță de o sută de metri, până în Piazza Maio, unde a fost găsit ulterior.

Bilanțul provizoriu, la primele ore ale zilei de astăzi, este de o femeie decedată, 11 persoane dispărute, 3 rănite – dintre care una în cod roșu și 200 evacuate din locuințe.

- Continuarea după publicitate -

inițial, ministrul Infrastructurii Matteo Salvini vorbise de „8 victime confirmate”, dar informația a fost negată la diferite niveluri instituționale, inclusiv Ministerul de Interne și Protecția Civilă.

Căutările persoanelor dispărute au continuat toată noaptea. În această dimineață, la ora 11:00, Consiliul de Miniștri este așteptat să declare stare de urgență la Ischia, guvernul ar trebui să aprobe o alocare inițială de două milioane de euro, potrivit estimărilor Departamentului Protecției Civile.

Geologul Antonello Fiore a declarat cu privire la această catastrofă: „Dacă o zonă este instabilă din punct de vedere geologic, oamenii trebuie să se mute de acolo.” În șase ore au căzut 126 mm de ploaie: nu s-a mai întâmplat de 20 de ani. Video AICI.