Italia: Peste 1.700 de euro amendă și permisul suspendat pentru un șofer român de TIR. A alterat datele tahografului

Un șofer român de TIR a fost amendat cu peste 1.700 de euro în Italia și s-a ales cu suspendarea permisului de conducere după ce polițiști italieni au constatat că a alterat datele tahografului pentru a putea conduce fără oprire, peste limitele impuse de lege pentru această categorie de autoturisme.

Polițiștii au oprit TIR-ul, care aparține unei firme românești, în jurul orei 9:30 din dimineața zilei de miercuri, 1 iulie, în timp ce se afla pe autostrada A13 Bologna – Padova, scrie Il Resto del Carlino. După ce l-au tras pe dreapta, cerându-i să iasă de pe autostradă la ieșirea din Ferrara Sud, agenții au trecut la analizarea datelor înregistrate de tahograf folosind un instrument special pentru astfel de verificări.

Instrumentul însă a semnalat mai multe anomalii referitoare la datele emise de dispozitivul automarfarului și polițiștii au fost nevoiți astfel să-l conducă pe șofer cu TIR-ul într-un service autorizat din localitatea Malalbergo pentru verificări mai detaliate. Specialiștii au constatat acolo că datele tahografului au fost alterate de șoferul român prin simpla aplicare a unui magnet pe dispozitiv.

În acest mod, șoferul credea că poate conduce mijlocul de transport fără să se supună normelor impuse de lege referitoare la timpii de odihnă, dar acest gest i-a adus atât suspendarea permisului de conducere, cât și o amendă de 1.736 de euro.

@rotalianul