Italia: 100 de euro pentru angajații care și-au desfășurat activitatea la locul de muncă în luna martie

Guvernul Italiei, prin Decretul-lege „Cura Italia” nr 18/17 martie 2020, a emis o serie de măsuri de protecție socială a populației în contextul crizei provocate de epidemia de coronavirus. Articolul 63 din decret prevede că toți cei care au continuat să lucreze la locul de muncă în luna martie vor primi 100 de euro bonus pe fluturașul de salariu.

Cei 100 de euro în plus la salariu nu sunt impozabili și reprezintă o recunoaștere a sacrificiului făcut de milioane de lucrători care, în ciuda pandemiei de coronavirus, au fost nevoiți prin natura activității desfășurate să meargă la serviciu. Banii vor fi primiți odată cu salariul pe luna martie.

Valoarea de 100 de euro o vor primi cei care au lucrat pe parcursul întregii luni, apoi aceasta scade proporțional cu zilele lucrate la locul de muncă. De exemplu, cei care au continuat să lucreze în martie, dar și-au luat apoi 10 zile de concediu, vor primi aproximativ 66 de euro net, informează Lavoro e diritti.

Guvernul italian a prevăzut acest bonus doar pentru luna martie 2020 și va fi primit de toți lucrătorii care au un venit brut anual de până la 40.000 de euro.

@rotalianul