Italia: 20 de români prezenți la un praznic amendați pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Un număr de 20 de cetățeni români au fost amendați de polițiștii italieni după ce au fost găsiți la mese, în incinta unui centru social din Genova (Liguria). Conaționalii noștri participau la un praznic în memoria unui român decedat, fără să ia în condiderare că în această perioadă sunt interzise întrunirile între mai multe persoane, regiunea Liguria fiind zonă portocalie, cu risc ridicat de contractare a virusului SARS-CoV-2.

Conform site-ului genova24.it, intervenția polițiștilor locali a avut loc marți seara, 16 martie, în via Borzoli, unde a fost semnalată o cină la care participau mai multe persoane, în incinta centrului cultural-social. Din afară unitatea părea închisă, dar agenții au putut auzi zgomot și mai multe voci care proveneau din interior. Patrula care a făcut constatarea inițială a cerut intervenția Poliției de Stat.

În interiorul centrului se aflau 20 de români, printre care și minori, care erau așezați la mese pline cu mâncare și băuturi nealcoolice. Aceștia au declarat că omagiau decesul unui conațional.

Au fost toți amendați pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid. Responsabila centrului, o italiancă în vârstă de 38 de ani, a fost de asemenea sancționată, iar unitatea a fost propusă pentru închidere temporară.

@rotalianul