Italia: 32 de muncitori români la limita sclaviei în Sicilia (video). 4 producători agricoli italieni arestați

Patru producători agricoli italieni au fost arestați în Sicilia, la Ragusa, cu acuzația de exploatare în câmpul muncii și alți 3 au fost denunțați în stare de libertate.

Pe câmpurile și serele din Vittoria polițiștii au descoperit muncitori care lucrau în condiții la limita sclaviei: lucrători plătiți la „negru”, cu 3-4 euro pe oră, adăpostiți de multe ori pe cheltuiala lor în clădiri dărăpănate și abuziv construite și forțați să lucreze fără echipament de protecție. Lucrătorii, conform reconstituirilor polițiștilor, locuiau în magazii dărăpănate, uneori chiar fără toalete, din cadrul acelorași ferme agricole și pentru care angajatorii le rețineau 2 euro din plata zilnică de 30 de euro.

La cercetări au participat echipa poliției mobile din Ragusa în colaborare cu poliția locală din Vittoria. În urma controalelor s-a stabilit că nici una dintre cele șapte ferme nu era conform legii, atât în ceea ce privește normele privind exploatarea muncii, cât și condițiile în care trăiau lucrătorii.

Muncitorii prezenți în cele 7 societăți agricole controlate, erau în număr de 66, dintre care 21 de femei. Aceștia erau în cea mai mare parte de origine străină: 32 de români, 14 de tunisieni, 2 algerieni, 6 lucrători din Gambia și 4 senegalezi; doar 8 italieni.

Pe câmpurile din Sicilia, aproape o treime din muncitori lucrează la „negru”, fără un contract de muncă, cu 10% mai mult decât media națională, sunt constatările celor mai recente date ISTAT.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
@rotalianul