Italia: 8 români arestați, obligau tinere românce să se prostitueze

„Este vorba de un grup care gestiona tinere femei românce între România și Italia, aduse prin înșelăciune în Bergamo. De la promisiuni pentru o viață confortabilă se trecea la prostituție în stradă.”

Sunt cuvintele procurorului Carlo Nocerino din Brescia, care a dat ordin joi, 6 iunie 2019, ca opt persoane de cetățenie române să fie arestate, dintre care șapte se aflau în Italia, în localitățile Ghisalba și Calcinate, iar cea de-a opta a fost arestată în România. Persoanele arestate sunt acuzate de proxenetism, iar cel care conducea gruparea este un bărbat român de 43 de ani căruia i se spunea „Grasu’” și care era ajutat de o tânără română de 25 de ani pentru a convinge tinerele să vină în Italia.

„O femeie cu o capacitate criminală impresionantă și care nu a dat nici măcar o clipă semne de milă față de femeile exploatate. Le spunea fetelor că și ea a început așa, prostituându-se în stradă, dar că acum nu mai era nevoită să lucreze, ci doar încasa banii”, mai spune procurorul Nocerino citat de Giornale di Brescia.

„Următorul pas este să lovim patrimoniul celor care s-au îmbogățit exploatând aceste fete. Fiecare fată era obligată să plătească 100-110 euro în fiecare seară celor care o exploatau”, a adăugat procurorul adjunct Claudia Moregola.

Ancheta, condusă de carabinerii din Bergamo și care s-a desfășurat în colaborare cu Poliția Română, a pornit de la plângerea depusă la autoritățile române de o tânără femeie care a fost și ea obligată de cei opt români arestați să se prostitueze, mai scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI